Mit ili istina: Da li krastavac na očima zaista smanjuje nadutost kapaka?

krastavac

Koliko god da zaista uživamo u osvežavajuće osećaju krastavca na očima, sigurno ste se nekada zapitale, da li je ova SPA beauty tradicija zaista efikasna. Osim što umiruje kožu, da li postoje neki drugi benefiti stavlja krastavca na oči? U nastavku, dermatolog otkriva svoje mišljenje.

Koju ulogu krastavac ima u nezi kože?

Prema više studija, krastavac može umiriti kožu i smanjiti otok. On takođe ima sposobnost da nahrani suvu kožu i učini je jedrom i punom. Ovo je dovoljan razlog da poželimo krastavac u našoj rutini nege, ali ne daje odgovor na pitanje da li pomaže za okoloočnu zonu.

Prema mišljenju dermatologa, odgovor je DA. Postoje benefiti za okoloočnu regiju – kada su ohlađeni, krastavca smanjuju upalu i skupljaju krvne sudove oko očiju. On dodaje da da kriške krastavca mogu biti trik za rešavanje kesica ispod očiju i nadutosti, jer na ovaj način sprečavate skupljanje tečnosti u zoni ispod oka i smanjujete pojavu kesica.

krastavac

Kako da ubacite krastavac u rutinu?

Kako biste iskoristili benefite krastavca, ne morate putovati u SPA centar. Samo ga izvadite iz frižidera, nasecite na kolutove i započnite vaš mini ritual.

Korak 1: Ubacite krastavac u frižider

Ostavite krastavac u frižideru na sat vremena, kako biste pojačali efekat hlađenja. Ovo isto možete uraditi i sa okoloočnim kremama.

Korak 2: Izaberite masku za lice

Dok se krastavac hladi, nanesite masku za lice – to može biti sheet, krem ili gel maska. Ako želite da rešite više problema odjednom – odaberite multimasking tehniku.

Korak 3: Isecite krastavac i nanesite masku

Kada je ohlađen, počnite da ga sečete na kriškice. Biće vam potrebno svega dva koluta za oči, ali možete uvek iseći više, kako biste menjali kriške na očima, kako se suše. Sada je pravo vreme da zapalite sveće i zaista napravite SPA ambijent.

krastavac

Korak 4: Stavite kolutove na oči i opustite se

Kako biste osigurali da vam krastavac ne sklizne sa očiju, zavalite se u stolicu ili na kauč i iskoristite ovo vreme da se zaista opustite, možda čak i da dremnete. Držite kolutove na očioma oko 15 minuta i potom ih bacite. Ako vam ostanu delići krastavca, nežno ih obrišite peškirićem. Isperite masku za lice i pređite na negu i hidrataciju.

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!