Lipoliza – sve što je potrebno da znate

lpoliza

Poznato je da na telu svake osobe postoje određene regije koje su posebno podložne stvaranju naslaga sala. Problem kojim rezultira takva činjenica, jeste to što neretko ni najefikasnije dijete, ni pojačana fizička aktivnost, ni promene životnih navika nisu dovoljne da se salo sa takvih regija ukloni. Onda kada su okolnosti upravo takve, rešenje i dalje postoji i zove se lipoliza.

Šta je lipoliza?

Lipoliza predstavlja metod uklanjanja viška masnih naslaga sa regija na kojima je nakupljanje sala rezultiralo upornim masnim naslagama. Ono što je dobra strana i ujedno jedna od glavnih osobina lipolize, jeste to da predstavlja medicinski postupak, ali da se pritom izvodi neinvazivno, odnosno nehirurški. Upravo ta činjenica, izdvojila je ovaj metod u sam vrh metoda za koji se ljudi odlučuju u cilju bezbednog i lakog oslobađanja od viška sala.

Efekti lipolize mogu dati toliko efikasne rezultate, da se oni neretko mogu uporediti i sa rezultatima liposukcije. Pritom, liposukcija podrazumeva invazivnu, odnosno hiruršku intervenciju, pa samim tim još jedna prednost prelazi na stranu lipolize.

Regije sa kojih se najčešće uklanja salo metodom lipolize su regija stomaka, regija butina, regija bokova, regija zadnjice i podbradak.

Povezano: Hrana koja topi salo oko struka!

Kako se sprovodi lipoliza?

U zavisnosti od količine masnih naslaga kojih želite da se rešite, lipoliza se sprovodi kroz jedan ili kroz više tretmana koji međusobno moraju da budu vremenski razdvojeni osam nedelja. U toku sprovođenja tretmana u potkožno masno tkivo se ubrizgava fosfatidilholin. To je sastojak dobijen iz soje, odnosno iz sojinog lecitina. Kada se fosfatidilholin ubrizga u potkožno masno tkivo, on utiče na razgradnju i na potpuno prirodno eliminisanje masnih naslaga. Zbog takvog načina delovanja ovaj sastojak nazivaju još i “topljač masti”

Tretman je dostupan u medicinskim ustanovama, ali i u boljim kozmetičkim salonima. U zavisnosti od količine fosfatidilholina koji je potrebno ubrizgati, cena tretmana se obično kreće između 100 i 200 evra.

Povezano: Mršavljenje prema vašoj građi tela!

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!