Mesečni horoskop za DECEMBAR 2016.

By  |  0 Comments

Dogurasmo i do poslednjeg meseca ove „da Bog da se više nikada ne povratila“ godine. Pretpostavljam da vi, kao i ja, jedva čekate da joj vidite leđa i da se svi, onako svojski nadamo, da će naredna biti mnogo blaža i milostivija prema nama.

A početkom decemba naglašen nam je znak Strelca – tu je Sunce, Saturn (standardno sve do pred kraj naredne godine), Mesec koji je u fazi rasta i Merkur. Pluton i Venera su u Jarcu, Mars u znaku Vodolije, Neptun u Ribama, Uran u Ovnu i Jupiter u znaku Vage. Dve planete će tokom ovog meseca promeniti svoje kretanje – Merkur već 2-og ulazi u svoju senku da bi od 19-og krenuo retrogradno sa 15,08 Jarca, a Uran 30-og kreće direktnim hodom. Praktično, u novu 2017-u ući ćemo samo sa jednom retrogradnom planetom, i to Merkurom…..pa gde da sve bude savršeno, taman posla!

Prva planeta koja menja znak je Merkur koji 3-eg ulazi u znak Jarca u kojem će, zbog svog retrogradnog hoda, boraviti sve do kraja prve nedelje februara 2017-e. Slede nam ozbiljni razgovori, razmišljanje u fazonu „bolje vrabac u ruci nego golub na grani“, stoji nam mogućnost i da ponovo pokrenemo neke poslovne priče koje su u zastoju ili u kojima smo funkcionisali ranije. Pošto je komunikacija sa ovim aspektom uvek problem, kao i papiri, dogovori – računajte da ćete možda morati da ponavljate neke stvari, da ih radite ispočetka….a trudite se da odnos sa onima koji su vam poslovno, ali i emotivno bitni, funkcioniše bez većih zastoja. Ne tvrdoglavite se, jer se sada lako može otići i na ovu stranu…

7-og decembra Venera ulazi u znak Vodolije. Praviće društvo Marsu koji se već nalazi u tom znaku sve do 20-og decembra, kada on prelazi u znak Ribe. Obzirom da će se prelazak Marsa odigrati istog dana kada i početak retrogradnosti kod Merkura – obratite pažnju na svoje emotivne, poslovne, porodične, prijateljske relacije, jer može doći do povlačenja u tišinu osobe koja vam je vrlo bitna. Može se javiti nerazumevanje, zastoj jer se vi i druga strana nećete razumeti i funkcionisaćete na potpuno drugačiji način. Venera u Vodoliji, generalno – doneće potrebu da se opustite, da više uživate u flertu, neobaveznim kontaktima, prijateljstvima, lakim i lepršavim pričama.

14-og decembra imamo pun Mesec u znaku Blizanaca. Tih dana merite svoje reči, jer može doći do problema u komunikaciji koji će nastati zbog izbrzanosti, ishitrenosti. Dobar je momenat da se naprave neki ozbiljni dogovori, ali samo ako ste spremni da igrate na varijantu razumevanja i kompromisa. Neki od vas će u tom periodu otkriti istine koje su dugo čuvane od njih, ali i pronaći rešenja za situacije koje ih već izvesno vreme muče. 21-og decembra Sunce prelazi u znak Jarca. Zvanično, dragi moji, ulazimo u zimu… Takođe, pošto smo blizu kraja godine, vreme je za svođenje računa, za rezimiranje – šta smo postigli, šta smo uspeli, na čemu je još potrebno da radimo…

Ovu godinu zatvaramo sa mladim Mesecom u znaku Jarca 29-og i direktnim kretanjem Urana 30-og decembra. Momenat je dušu dao za nov početak… kao što je nov početak za nas nova godina u koju ulazimo…

I da rezimiramo na kratko – kao što ste sami primetili, osnova i suština decembra meseca je KOMUNIKACIJA. Što budete korektniji prema drugima, spremniji da balansirate, tolerantniji i otvoreniji – bolje ćete proći… Lako je zaćutati, povući se, otići na drugu stranu, prekinuti. Teško je istrajati u nečemu, čak i onda kada stvari ne funkcionišu najbolje. Teško je reći izvini. Teško je priznati svoju grešku.

Neka vas mir i sreća prati tokom decembra… pa da svi onda zajedno zakoračimo u novu 2017-u, godinu novog početka… godinu koja obećava… Srećno!

Pročitajte mesečni horoskop za svoj znak!

ovan nedeljni horoskop

OVAN

bik horoskop

BIK

blizanci nedeljni horoskop

BLIZANCI

rak nedeljni hororskop

RAK

lav nedeljni horoskop

LAV

devica nedeljni horoskop

DEVICA

vaga nedeljni horoskop

VAGA

nedeljni horoskop skorpija

ŠKORPIJA

strelac nedeljni horoskop

STRELAC

jarac nedeljni horoskop

JARAC

vodolija nedeljni horoskop

VODOLIJA

ribe nedeljni horoskop

RIBE

————————————–

Horoskop piše: www.mojastrolog.rs

Može vas zanimati i:

Veliki ljubavni horoskop za 2016.

Godišnji horoskop za 2016. godinu

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!