Odaberite oblik kape prema obliku lica

By  |  0 Comments

Dobro je poznato koliko je damama stalo do toga da dobro izgledaju. U cilju postizanja dobrog izgleda, potrebno je obratiti dovoljno pažnje na svaki detalj, pa i na to kakvu ćete kapu izabrati za sebe. Nije dovoljno samo da kapa bude moderna ili da lepo izgleda, već je potrebno i da vam lepo stoji.

Osim na osnovu odevnog stila koji preferirate, kapu treba da birate prvenstveno na osnovu oblika lica. Zato smo odlučili da vam pomognemo i da vam otkrijemo koji oblik kape pristaje uz koji oblik lica.

Koji oblik kape vam najlepše stoji?

Kapa za ovalni oblik lica

Ukoliko imate ovalni oblik lice, sebi možete da priuštite dosta slobode pri izboru kape. Ipak, preporučujemo da izaberete model sa kićankom ili pom-pom lopticom na vrhu. Pritom, obratite pažnju na to da veličina kićanke ili pom-pom loptice, ne bude tolika da vam preterano izduži oblik glave. Ukoliko ne odolite takvoj kapi, potrudite se da kapu možete blago da zabacite unazad, kako vam kićanka ili pom-pom loptica ne bi bila na vrhu glave.

Kapa za izduženi oblik lica

Ukoliko imate izdužen oblik lica, potrebna vam je kapa koja će vam vizuelno skratiti lice ili koja ga bar neće dodatno izdužiti. Zato birajte modele koje možete navući dublje preko čela i zabaciti ih unazad ili modele koji imaju obod, bilo da je reč o šeširima sa obodom ili o pletenim kapama sa obodom.

kapa

 

Kapa za okrugli oblik lica

Ukoliko imate okrugli oblik lica, potrebna vam je kapa koju nećete morati da navlačite duboko preko čela i koja neće imati širok obod. Najbolje je da izaberete neki od modela sa jasnim ivicama koje se sužavaju pri vrhu kape.

roze zimska kapa

Kapa za srcasti oblik lica

Ukoliko imate srcasti oblik lica, za vas je idealan model kape beretka, ali će vam i uske kape koje se nose pripijeno uz glavu savršeno pristajati.

beretka

Kapa za četvrtasti oblik lica

Ukoliko imate četvrtasti oblik lica, potrebno je da izaberete kapu što nežnijeg oblika, bez oštrih linija i bez asimetrija.

zimska kaoa

 

Povezano: Skinite kapu – pokažite savršenu frizuru!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!