Unikatne rukavice od starog džempera

By  |  0 Comments

Sigurno imate iznosan i ne tako moderan džemper u ormaru, ali vam je žao da ga bacite jer vas vežu neke uspomene za njega? Evo super ideje: transformišite ga u unikatne rukavice od starog džempera!

Pomoću starog džempera, igle i konca napravićete unikatne tople rukavice za nekoliko minuta. Izaberite jedan džemper sa puno zanimljivih šara ili kombinujte više različitih džempera, a ponekad je dovoljno samo nekoliko ukrasnih detalja da bi vaše nove rukavice bile jedinstvene.

Proces izrade unikatnih rukavica

Potreban materijal:

  • stari džemper (poželjno je da džemper bude vuneni),
  • marker za iscrtavanje kalupa,
  • makaze,
  • konac koji odgovara boji džempera,
  • igla za šivanje,
  • dugmad i dodatni konac za dekoraciju (po želji).

Povezano: Ispletite unikatni Infinity šal za 30 minuta!

Izvratite džemper spolja ka unutra i poravnajte ga na radnoj površini. Naslonite pa iscrtajte markerom ruku na bočnu ivicu donjeg dela džempera. Makazama isecite kalup za rukavice, ali režite nekoliko centimetara dalje od linije iscrtanog oblika ruke i pazite da zabunom ne izrežete i već ušiven deo džempera/rukavice.

Prilikom šivenja vodite računa da dno ostane otvoreno i da bude dovoljno široko da se ruka smesti u toplu rukavicu. Takođe pazite da vam delovi ne bi bežali prilikom šivenja. Kada sašijete obe rukavice, višak materijala odsecite makazama – pazite da sečete dovoljno daleko od šavova.

Sledi zabavan deo – izvrnite rukavice iznutra ka spolja i ako žlite ukrasite ih po vašem ukusu pomoću dugmadi i šarenog konca.

Savet +

Pre nego što počnete sa šivenjem rukavica, ukoliko koristite vuneni džemper za izradu rukavica, oprerite džemper u toploj vodi i osušite ga na visokoj temperaturi –  rezultat bi trebao da bude znatno manji, ali čvršći džemper, dok će vuneni materijal biti lakši za rezanje i šivenje.

Ako vam nismo najjasnije objasnili kako da sašijete vaše unikatne rukavice od starog džempera, pogledajte video i pažljivo pratite uputstva.

Povezano: Hit jeseni: Krzneni prsluk i kako da ga nosite!

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!