Post-letnji detox za vašu kožu koji će je resetovati za jesen!

detox kože

Iako je leto zvanično do pred kraj septembra, uglavnom se sa njim pozdravljamo sa završetkom avgusta. Već sortiramo letnju garderobu, pripremamo se za početak škole, sabiramo uspomene sa letovanja, ali na jednu stvar često zaboravimo – a to je nega kože! Našoj koži je potrebna sva ljubav nakon dugog leta, koje je uključivalo sunčanje, bazene pune hlora, more, zapušene pore usled SPF faktora. Zato je koži potreban detox posle leta! Ako vam je potrebna pomoć u tome – nastavite da čitate!

Saveti kako da resetujete kožu za jesen

#1: Dubinski očistite pore

Posle meseci vrelog i vlažnog remena, vaša koža je iskusila znoj, nečistoću i sebum koji su se taložili na površini kože. Znoj pomešan sa šminkom i sredinskim zagađenjam može uzrokovati zapušene pore. Kako biste pomogli koži da izgleda čisto, detoksikujte ten uz pomoć pročišćavajuće maske za lice. Odaberite one na bazi gline, koje će izvući nečistoće, smanjiti lučenje sebuma i vizuelno minimizovati izgled pora.

#2: Hidratacija na maksimum

Ovo shvatite vrlo ozbiljno – pričamo o dnevnoj, noćnoj kremi, uljima za lice i telo, losionima. Hlor, slana voda i UV zraci imaju potencijal da isuše kožu, tako da se nemojte plašiti da aktivirate sve hidratantne preparate. Birajte kreme na bazi hijaluronske kiseline i ceramida, kako biste održavali prirodnu barijeru kože.

Naša preporuka je Skinology HYDRO FORCE krema za lice sa hidratantnim kompleksom.

detox kože

#3: Rešavajte oštećenja od sunca

Kada letnji sjaj kože počne da bledi, primetićete neke znakove oštećenja od sunca: nove pegice, tamne fleke, neujednačen ten. Nažalost, ne možete puno uraditi povodom ovih oštećenja (sem u salonskim uslovima), ali možete smanjiti vidljivost ovih problema, uz pomoć seruma sa vitaminom C.

#4: Koristite antioksidante i SPF kremu

Oštećenja kože od sunce se dešavaju cele godine, pa čak i tokom zime i jeseni, zato nemojte preskakati SPF kremu i tokom jeseni. Za dodatnu zaštitu, nanesite serum sa vitaminom C ispod kreme, kako bi antioksidanti delovali zajedno sa kremom.

Povezano: Moćan skincare duo – vitamin C i SPF krema!

#5: Ispilingujte kožu

Piling kože je veoma važan, a posebno kada želite da resetujete kožu na kraju godišnjeg doba. Najbolje je da koristite tonik ili tufere natopljene kiselinskim rastvorom, koji će ukloniti sloj odumrlih ćelija kože, na veoma nežan način, bez isušivanja kože.

Mi vam predlažemo Skinology AHA 5% tonik sa voćnim kiselinama, idealan za post-letnji piling kože.

detox kože

#6: Ubacite piling za usne u rutinu

Posle leta, koža usana je pretrpela puno, zato se rešite stare, odumrle kože, i pripremite usne za dalju hidrataciju. Nakon pilingovanja usana, nanesite hranljivi balzam za usne, formulisan sa prirodnim sastojcima.

Pročitajte još i: Ovi kozmetički sastojci brišu fleke od sunca efikasno!

error: Content is protected !!