Pravilan redosled primene proizvoda za negu kože

By  |  0 Comments

Vašoj koži potrebna je nega tokom celog dana i noći. Postoji određeni redosled kojim treba da primenite proizvode za negu kože kako bi povećali njihove vrednosti. Lepotica.rs vam je spremila vodič o savršenom redosledu za sve proizvode za negu kože koji joj obezbeđuju celodnevnu zaštitu.

Najvažnije pravilo prilikom primene proizvoda za negu kože jeste da prvo koristite lakše preparate, na bazi vode, a potom teža sredstva, na bazi ulja.

Jutarnja nega kože

Umivanje je najbolji način za razbuđivanje, ali i prvi od koraka koji trebate primeniti za negu kože. Dovoljno je samo da operete lice hladnom vodom više puta ili ga očistite sa blagim sredstvom za čišćenje kože koje ne sadrži alkohol.

umivanje

Nakon što očistite lice od prljavštine i masnoće skupljene tokom noći, fokusirajte se na problematične oblasti, poput sitnih bora oko očiju ili neravnomernog tena na licu, kojih ćete se rešiti primenom seruma za kožu.

Bez obzira na tip kože, nakon seruma, na lice nanesite kremu koja sadrži SPF (zaštitni faktor od sunca). Kremu za oči nanesite poslednju pomoću vrhova vaših prstiju.

krema za lice

Večernja nega kože

Započnite čišćenje jačim sredstvom za dubinsko čišćenje kože od šminke i prljavštine tokom dana. Toner za lice se nanosi nakon čišćenja i njegovom primenom uklonićete sve nečistoće dok je koža još dobro hidrirana.

Ukoliko imate akne ili ožiljke, nakon tonera nanesite proizvod koji koristitite za njihovo lečenje. Ukoliko ste naneli neko sredstvo za lečenje ovih kožnih problema, sačekajte da se osuši pa onda nanesite serum, isti koji ste koristili i prilikom jutarnje nege kože.

krema protiv akni

Na red dolazi noćna krema koja će se tokom noći apsorbovati u važu kožu i hidratirati je. Potom stavite kremu za oči na područje oko očiju gde se nalazi najtanja koža.

nanosenje kreme oko ociju

Za osobe koje imaju suvu kožu, nakon svih nanetih proizvoda za negu kože, lagano utrljajte ulje za lice koje će poboljšati stanje vaše kože nakon nekog vremena.

*************************************************************************

Pratite svoj omiljeni ženski portal i na društvenim mrežama:

YouTube, Facebook, Instagram, Twitter.

*************************************************************************

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!