Pravilna nega kože nakon tetoviranja

tetoviranje

Kada je sveže tetovirana koža u pitanju, ona zahteva posebnu i pravilnu negu, kako ne bi došlo do nastanka nepotrebnih komplikacija, među kojima je jedna od najkomplikovanijih – infekcija tetoviranog područja kože.

Ukoliko na sebi imate sveže urađenu tetovažu, u nastavku teksta, pronaći ćete savete o tome kako da negujete kožu.

Kako negovati kožu nakon tetoviranja?

Kada započeti i koliko traje nega?

Negu kože nakon tetoviranja treba započeti dva do tri sata nakon što ste završili sa tetoviranjem. Pritom, nega treba da se obavlja redovno, što znači svaki dan i to u nekoliko ponavljanja dnevno i treba da traje kontinuirano najmanje deset dana, a poželjno je i do četrnaest dana.

Kako započeti negu?

Dva do tri sata nakon što ste završili sa tetoviranjem, sa tetoviranog područja najpre uklonite najlon ili zavoj. Kada ste to uradili, koristeći isključivo hladnu vodu i sapun čija Ph vrednost ne prelazi 5,5, operite tetovirano područje. Prilikom pranja, vršite isključivo nežne, kružne pokrete trljanja i nikako nemojte pritiskati i grubo tretirati tetovažu. Nakon toga, tetovažu isperite hladnom do umereno toplom vodom i osušite je tako što ćete je utapkati savršeno čistim i nežnim peškirom.

Povezano: Tetoviranje: Zdravstveni rizici ulepšavanja tela!

Kako nastaviti negu?

Nakon što ste na gore opisani način oprali tetovažu, tetovirano područje namažite tankim slojem “Pantenol” kreme. U prva dva do tri dana nakon tetoviranja, umesto “Pantenol” kreme možete koristiti i “Hydrocyclin” mast, ali nakon tog perioda, koristite isključivo “Pantenol” kremu. Prilikom nanošenja navedene kreme ili masti, strogo obratite pažnju na to da vam ruke budu čiste i da pokreti utrljavanja kreme ili masti budu nežni.

Utrljavanje kreme ponavljajte nekoliko puta tokom dana (najbolje je do pet puta u toku dana). Na kraju svakog dana, na isti gore opisan način, ponovite pranje tetovaže i takođe, sa pranjem tetovaže započnite svaki novi dan u periodu od narednih 10 do 14 dana.

Između tretmana nege tetovirano područje prekrivajte isključivo savršeno čistom i komotnom pamučnom garderobom. Takođe, sveže tetovirano područje nemojte izlagati suncu i znojenju i nemojte nikome dozvoljavati da vam dodiruje tetovažu.

error: Content is protected !!