Uz “gua-sha” masažer do punijih usana: Evo kako!

gua sha kamen

Tehnika masiranja lica Gua Sha kamenom je postala veoma popularna kod beauty entuzijasta. Ovaj kamen pruža odlične mogućnosti za podizanje tonusa lica, poboljšanje cirkulacije i pokazuje instante rezultate – najčešće u formi jedrine i punoće kože, koja traje satima. Tradicionalna kineska tehnika masaže Gua Sha kamenom se može koristiti i za masiranje regije oko usana, kako biste dobili prirodan “jastučasti” izgled usana. Sve o ovom beauty triku saznajte u nastavku!

Čak i ako ne traje ceo dan, Gua Sha tehnika za masiranje usana će povratiti njihovu prirodnu sočnost, koja se gubi sa godinama. Što ne biste isprobali ovaj trik koji “fejkuje” punije usne, bez upotrebe filera ili šminke? Evo kako izgleda proces!

Punije usna uz Gua Sha kamen – korak po korak

Korak 1: Odaberite pravi oblik Gua Sha kamena

Svaki dobar “projekat” počinje sa izborom pravih alatki. Postoji više tipova Gua Sha pločica. Bez obzira na to da li birate one od kamena ili drveta, odaberite onu sa nazubljenim ivicama. Ovaj tip pločice se koristi za stimulisanje intenzivne cirkulacije oko usana.

Povezano: Gua Sha kamen – posle žad rolera, isprobajte i ovu spravicu za masažu lica

gua sha kamen

Korak 2: Pripremite usne

Postoji razlog zašto se Gua Sha masaža radi nakon nanošenja seruma na lice. Za ovaj tretman usana, naprskajte malo tonika na lice, i potom nanesite omiljeno ulje za lice. Utrljajte par kupi u dlanove i pritisnite na kožu oko usana. Za same usne, nežno nanesite ulje domalim prstom oko usana, bez suvišnog razvlačenja kože.

Korak 3: Zategnite usne

Pošto Gua Sha kamen najbolje radi kada su pokreti kontrolisani i ubrzani, moraćete da nežno držite usne zategnutim. Na taj način ćete zaštiti usne od povrede ili sudara sa subima. Masažu radite onom rukom koja NIJE dominantna (leva, ako ste dešnjak) i podelite masažu na sekcije, kako biste se fokusirali na gornji desni deo usne, gornji levi deo, donji desni, i donji levi deo, kao i na gornju i donju sredine usne.

gua sha kamen

Korak 4: Masirajte Gua Sha kamenom

Koristite nazubljene ivice Gua Sha kamena da poboljšate cirkulaciju na spoljšnjim ivicama usana. Kada osetite nalet krvi u usne, koristite zaobljenu ivicu kamena da je navodite direktno prema usnama. Postarajte se da ne trljate same usne – jer nežna koža ove regije neće podneti sav ovaj pritisak. Radite ovo sve dok se ulje ne upije. I to je to – dobićete prirodan jastučasti oblik punijih usana koji traje nekoliko sati!

Pročitajte još i: 5 trikova koje morate znati ako imate tanke usne

error: Content is protected !!