Evo zašto bi trebalo da RANIJE uradite večernju rutinu nege, a ne pred odlazak u krevet!

večernja rutina

Nema boljeg osećaja nego kada ”sperete” dan sa kože, tik pre odlaska u krevet! Postoji nešto toliko umirujuće u čišćenju kože lica, pre nego što zaspite i nanesete sve losione i serume. Ipak, iako nas ova praksa opušta, večernja rutina nege kože može zapravo biti štetna za kožu lica i vašu posteljinu, ali SAMO ako je uradite prekasno, tj. tik pred odlaska u krevet! Zbunjeni ste? Nastavite da čitate!

Večernja rutina nege: Šta se dešava kada odmah legnete posle nanošenja kreme?

Nova istraživanja, koja su sprovela stručnjaci iz kompanije ”Happy Beds” tvrde da bi večernju rutinu nege kože trebalo da obavite barem jedan sat pre odlaska u  krevet! Zašto? Tako ćete dozvoliti kožu lica da upije sve proizvode koje ste naneli. Ukoliko odmah legnete u krevet, posle mackanja seruma i krema, to znači da će vaša jastučnica odmah obrisati sve što ste naneli na lice.

Večernja rutina

Ne samo da vaša koža neće dobiti ništa od nege, već možete stvoriti žute fleke na posteljini. Ako ovo nije dovoljno loše, vlagu iz kože će upiti jastuk, čmie se može uzrokovati iritacija, ukoliko ovo ponavljate svake večeri. A da ne spominjemo rast bakterija – ovo je sve razlog da večernju rutinu obavite barem sat ranije.

Jastuci su savršeno okruženje za rast bakterija, jer ih zagrevate svako veče kada legnete na njih.

Povezano: Jutarnja vs. večernja rutina – ista ili različita?

Isto važi i za samopotamnjivanje

Potpuno isti savet vaši i za samopotamnjivanje! Ako želite da vam posteljina ostane čista, nanesite samopotamnjivač barem jedan sat pre odlaska u krevet. Na ovaj način ćete osigurati da vam je koža upila svu vlagu pre odlaska ua krevet. Ukoliko želite da dodatno smanjite šansu da vam se posteljina zaprlja od samopotamnjivača, probajte da spavate u posteljini tamne boje.

Dodatno, ako koristite sredstvo za samotamnjenje, obucite pidžamu od širokih materijala koji dišu, poput pamuka. Na ovaj način ćete izbeći kontakt sa kožom.

Večernja rutina

Pranje kose: isto budite pažljivi

Ako često perete kosu pre odlaska u krevet, postarajte se da spavate u satenskoj kapici, kako biste zaštitili kosu, tako što ćete smanjiti trenje od premešetanje sa strane na stranu. Ovako ćete zaštiti jastučnicu kako ne bi višak vlage dospeo u jastuk i napravio pogodno tlo za razvoj bakterija.

Pročitajte još i: 5 stvari koje morate uraditi pre samopotamnjivanja za najbolji efekat

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!