10 stvari koje vam niko nije rekao o vlažnim maramicama za čišćenje lica

vlažne maramice

Vlažne maramice za čišćenje lica…nijedan beauty proizvod nije doživeo toliko kritika kao ovaj, a opet, svaka od nas ih sigurno ima kod kuće. One su lagane, multinamenske, dolaze u više različitih mirisa i veličina. Najbolji su pratilac na putovanju ili kada boravimo van kuće. Ipak, znamo da one nikako ne mogu zameniti klasično čišćenje kože (gel za umivanje + voda), ali i dalje ih koristimo. U nastavku vam donosimo 10 stvari koje sigurno niste znali o vlažnim maramicama za čišćenje kože.

Vlažne maramice za čišćenje lica

#1: Ne čiste kožu efikasno

Ako ste poput većine žena, verovatno vlažne maramice koristite kako biste uklonili šminku ili očistile lica na kraju dana. Dermatolozi se slažu da ovo nikako nije najefikasnija metoda za uklanjanje šminke. Umesto da očiste prljavštinu, vlažne maramice je zapravo “guraju” unutar pora, čime se one zapušavaju. Razmislite o tome!

#2: Maramice za čišćenje lica i skidanje šminke nisu iste!

Kada tražite vlažne maramice u prodavnici, zapamtite da postoje različite vrste. One koje su namenjene skidanju šminke su različite, od onih koje čiste lice (bez šminke). Uvek pročitajte etikatu i deklaraciju na pakovanju, kako ne biste kupile pogrešan proizvod.

vlažne maramice

#3: Ponesite ih na plažu

Maramice za čišćenje lica su savršene za one vrele dane na plaži (koji nam se uskoro približavaju). Koristite ih da obrišete SPF kremu sa kože, kako biste nanele novi sloj (setite se da se SPF mora obnavljati na svaka 2 sata na plaži). Možete ih koristiti i za rashlađivanje kože lica. U svakom slučaju, lagane su, i prosto neophodne da ih ubacite u torbu za plažu.

#4: Savršene za vožnju avionom

Posle dugog puta u avionu, koža lica može biti masna i umorna. Prebrišite kožu lica vlažnom maramicom i nanesite sloj lagane gel kreme. Momentalno ćete se osećati preporođeno i osveženo!

#5: Sprečavaju nastanak akni na telu

Posle duge seanse treniranja, koža tela je masna i znojava. Ako pustite da znoj natapa kožu, to može dovesti do zapušenih pora na leđim ai grudima, i groznih akni na telu. Posle vežbanja (ako nemate uslove da se istuširate), prebrišite vrat i ramena, jer će to sprečiti pojavu akni na telu.

vlažne maramice

#6: Uklanjaju manje mrlje

Vlažne maramice ne eliminišu sve mrlje, ali mogu uklonite one sitnije. Prislonite vlažnu maramicu za čišćenje lica na fleku, i fleka će se “podići” sa vlakana. Zapamtite, ovaj trik ne funkcioniše satima pošto je fleka napravljena, već se mora delovati što ranije!

#7: Uvek operite lice posle korišćenja vlažnih maramica

Iako su vlažne maramice zgodne za čišćenje lica kada žurite ili ste na putu, one nikada ne mogu zameniti proizvod za umivanje. Pošto su poznate po tome da samo “raznose” nečistoću po licu, zapamtite da uvek posle korišćenja maramica, lice operete čistačem ili umivalicom.

#8: Eliminišu fleke od dezodoransa

Svi znamo taj neprijatan osećaj kada shvatimo da nam je dezodorans uništio omiljenu belu ili crnu majicu, tik posle nanošenja spreja ili stika. Iako najčešće posegnemo za papirnom maramicom kako bismo uklonili naslage dezodoransa sa odeće, isprobajte to sa vlažnom maramicom. Ona će lako skloniti naslage antiperspiranta sa odeće.

vlažne maramice

#9: Uklonite farbu za kosu sa kože

Ako ste farbate kod kuće, sigurno vam se desilo da vrat ili čelo zamažete sa bojom za kosu. Ne brinite – samo nežno obrišite boju uz pomoć vlažne maramice za čišćenje lica. Ona će očistiti boju iz pora, bez previše trljanja.

#10: Uklkonite fleke i štrafte od samopotamnjivanja

Ako obožavate preplanuli ten, a želite da ga dobijete na zdrav način – posegnite za losionima za samopotamnjivanje. Oni ipak, mogu ostaviti fleke i štrafte na koži, ako se ne razmažu kako treba. Zato uzmite vlažnu maramicu i eliminišite ove ružne štrafte odmah posle nanošenja.

Pročitajte još i: Vlažne maramice – trikovi koje sigurno niste znali

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!