Vodič – Kako odabrati SERUM za LICE prema godinama?

serumi za lice

Serumi za lice su naše tajno oružje kojim ciljno rešavamo probleme kože. Oni su lagani, tečni, brzo se upijaju u kožu, a sadrže aktivne sastojke u visokom procentu. Pošto je ponuda seruma na tržištu, sve veća, teže je odabrati onaj pravi. Zato vam donosimo mali VODIČ kako da da odaberete odgovarajući serum naspram vaših godina!

Uloga seruma je da svojom tečnom teksturom mnogo efikasnije “dovede” aktivne sastojke poput hijalurona, vitamina C, retinola, peptida do dubljih slojeva kože, u odnosu na kremu. Uvek se koriste nakon čišćenja i toniranja lica, a PRE kreme, dva puta dnevno. U nastavku pročitajte kakve serume treba da koriste dame vaše starosne kategorije.

Povezano: Morate ih probati – Serumi za lice

Pravi serum za vaše godine

Dvadesete godine

Dvadesete godine su verovatno najbolje godine za vašu kožu – ona je mlada, jedra, izdržljiva, ali sve do jednom. Polovina dvadesetih označava medicinski početak starenja, tako da je moguća pojava prvih mimičnih borica. Ono što je opšte za kožu u dvadesetim je da joj je neophodna hidratacija uz dodatak antioksidanata u vidu vitamina. Na ovaj način održavate tonus i jedrinu kože što duže.

Vašoj koži nisu potrebni anti-age sastojci poput peptida i retinola, već se bazirajte na formulama seruma koje sadrže hijaluron, aloja veru, ureu, vitamin C (koji posvetljuje kožu), biljne ekstrakte itd.

serum vitamin c

Naša preporuka je Prima Skinology Hydrofeel serum sa hijaluronskom kiselinom, za optimalnu hidrataciju i Prima Skinology Serum sa Vitaminom C, za posvetljivanje kože.

Tridesete godine

Tridesete godine su izazovne, jer koža može biti i kombinovana i suva. Ujedno se pojavljuju vidljivi znaci starenja u vidu bora, opuštanja kože ili pigmentacijskih fleka. Zato je ovo idealno vreme da počnete sa anti-age negom u vidu odgovarajućih seruma.

Slobodno uvrstite u negu jače serume koje sadrže sastojke poput duo hijalurona (za hidrataciju), kolagena, elastina, vitamina C (koji je idealan za sve uzraste) itd. Ukoliko vam je koža suva, birajte uljane serume koji će joj dati ishranu.

Za tridesete - hijaluron, kolagen, elastin, vitamin C

Mi vam savetujemo Prima Skinology Hijaluron + Urea 5% serum za lice za jaču hidrataciju, dok je za održavanje elastičnosti kože odličan Kolagen-Elastin + Alantoin serum za lice.

Četrdesete godine

U petoj deceniji, koža često postaje suvlja, jer se smanjuje proizvodnja kolagena i elastina u koži. Znaci starenja su dosta izraženiji – nazolabijalne i okoloočne bore su vidljive. Takođe, tonus kože se polako gubi, pa obrazi često počnu da padaju na dole usled gravitacije.

Zato je potrebno da uvedete jače serume, koji sadrže retinol (protiv bora, podmlađuje kožu), peptide i ceramide (vraćaju koži punoću i potrebne masti), hijaluron (za hidrataciju), i antioksidatne poput resveratrola i vitamina C.

Mi vam preporučujemo Prima Skinology Argireline 10% + hijaluron kompleks serum, koji daje efekat botoksa na koži kao i Prima Skinology Retinol + Vitamin E serum, za borbu protiv starenja.

anti age serumi

Pedesete godine

Kada uđete u šestu deceniju, glavni ciljevi nege treba da vam budu poboljšanje teksture kože, održavanje čvrstine kože i reparacija postojećih bora. Kako je starenje neminovno, prevencija je u dvadesetim i tridesetim, dok u pedesetim možete da se borite protiv postojećih borica.

Zato obavezno koristite serume sa retinolom, peptidima, jakim antioksidantima, matičnim ćelijama biljaka, kalcijumom, elastinom, i uljima. Ako vam je koža izrazito suva (što je često za zrelu kožu), koristite uveče uljani serum.

Zato vam predlažemo Marrakesh 100% čisto ulje argana za negu lica i Prima Skinology Argireline 10% + hijaluronski kompleks serum za lice, za moćno delovanje na bore.

serum vitamin C
20+
hijaluron serum
30+
retinol serum
40+
argirelin serum
50+

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!