Uradi sama – Krema za zaštitu kože od hladnoće

By  |  0 Comments

Već sa prvim danima jeseni, raste učestalost i broj vetrovitih i hladnih dana. Tada, koža trpi izvesne promene, koje na nju mogu delovati nepovoljno. Napravite kremu za zaštitu kože od hladnoće i koža će vam biti zahvalna.

Izložena hladnoći, koža postaje osetljiva, iritirana i crvena. Može se dogoditi da čak bude pokrivena i osipom ili da bude zahvaćena ekcemom. Kako bi ste na vreme zaštitili svoju kožu od uticaja hladnoće i kako bi ste sačuvali njeno zdravlje i glatkoću, podelićemo sa vama recept kako da napravite kremu za zaštitu kože od hladnoće.

Naglasićemo, ovaj melem možete koristiti svakodnevno u vidu zaštitne kreme, ali i kao lekovito sredstvo u fazama kada je koža već izložena iritacijama i pojavi problema usled hladnoće.

Kako napraviti kremu za zaštitu kože od hladnoće?

Da bi ste napravili ovaj melem, potrebno vam je:

  • Oko dvadeset i pet grama čistog pčelinjeg voska,
  • Oko 125 mililitara maslinovog ulja,
  • Oko dvadeset i pet grama kakao butera,
  • Jedna šaka sušenog nevenovog cveta.

Način pripreme kreme za zaštitu od hladnoće:

Na vodenoj pari, prvo istopite pčelinji vosak. Zatim, dok je vosak u tečnom stanju, u njega polako i uz neprekidno mešanje dodajte maslinovo ulje, a potom i kakao buter. Sve sastojke dobro sjedinite i na kraju u njih dodajte cvetove nevena.

Ostavite da se mešavina ohladi, stegne i odstoji jedan dan. Nakon jednog dana, mešavinu opet zagrejte i istopite na vodenoj pari, a zatim i procedite. Odvojte i bacite cvetove nevena, a ostatak sadržaja prespite u odgovarajuću ambalažu koju možete da zatvorite. Na taj način dobili ste kremu za zaštitu kože od hladnoće.

Upotreba melema:

Ovim melemom, ili zaštitnom kremom, možete mazati kožu lica ili kožu ruku, ali i kožu svih drugih regija tela. Možete ga koristiti svakodnevno i koliko god puta želite, a to je posebno preporučljivo kada unapred znate da ćete biti izloženi hladnoći. Dovoljno je melem namazati u tankom i ravnomernom sloju i dobro ga utrljati u kožu.

Takođe, ovaj melem je jako efikasan i delotvoran pri upotrebi u saniranju opekotina i zatvorenih povreda na koži. To je moguće zahvaljujući nevenu, koji pored zaštitnog, ima i jako isceljujuće delovanje na povređenu i iritiranu kožu.

Obzirom na takve osobine nevena i na činjenicu da su i svi drugi sastojci ovog melema apsolutno prirodni, krema za zaštitu kože od hladnoće je pogodan za sve tipove kože. Nisu zabeležena njegova negativna delovanja i može se koristiti čak i za negu i zaštitu kože mališana.

Čuvanje kreme:

Kako bi melem što duže ostao svež i upotrebljiv, čuvajte ga u frižideru. Samo pola sata pre upotrebe, izvadite ga iz frižidera i držite ga na sobnoj temperaturi, kako ne bi bio suviše gust za upotrebu. Ukoliko vam se čini komplikovanom obaveza da često melem vadite iz frižidera i vraćate ga i pritom uvek čekate pola sata pre upotrebe, upotrebite praktično rešenje.

Veću količinu melema, držite u frižideru kako bi održala svežinu i ispravnost sastojaka. Manju količinu melema, prebacite u manju ambalažu, iz koje moćete koristiti melem recimo tokom dana ili ga poneti van kuće sa sobom. Na taj način, ova izuzetno koristna i neophodna krema za zaštitu od hladnoće, biće vam pri ruci i kada ste recimo u svom automobilu, na poslu ili na bilo kom trećem mestu.

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!