Uradi sama: Maske za uklanjanje/skidanje mitisera

By  |  1 Comment

Mitiseri su najčešći problem koji se javlja na licu kao posledica masnoća i nečistoća koje se zadržavaju duboko u porama. Što su veći i uočljiviji, to su veće i jamice koje oni prave u kože i veći su tragovi nakon njihovog uklanjanja. Zato se mitisera treba oslobađati na vreme. Čim ih uočite potredite se da ih uklonite sa lica, a mi ćemo vam otkriti kako.

Napravite maske za skidanje mitisera

Maska za skidanje mitisera broj 1:

Šta vam je potrebno?

Za pripremu ove maske, potrebno vam je:

 • 2 belanceta,
 • Nekoliko kapi sveže isceđenog limuna,
 • Papirna maramica,
 • Odgovarajuća manja posudica,
 • Ručna mutilica za jaja.

Način pripreme i način upotrebe maske:

Najpre u odgovarajuću manju posudu izdvojte dva sveža belanceta. Zatim, dok su još neumućena, u belanca dodajte nekoliko kapi sveže isceđenog limuna. Mešavinu belanaca i kapi limuna, mutite sve dok ne dobijete penastu masu. Kada dobijete penastu masu od ove mešavine, odložite je na trenutak i umijte se što toplijom vodom kako bi ste otvorili pore. Blago potapkajte lice peškirom i dok su pore još otvorene, nanesite mešavinu u vidu maske ravnomerno na celo lice, pritom izbegavajući regiju oko očiju.

Na kraju, ponovite nanošenje maske na regiju lica gde su vam mitiseri prisutni. Preko te regije, zalepite trakice koje ste napravili od jednog sloja papirne maramice (predhodno odvojte jedan sloj maramice, nikako nemojte praviti trakice od cele maramice, jer bi to bilo suviše debelo za trakice). Sačekajte oko deset do petnaest minuta. Nakon tog vremena, osetićete da se maska na vašem licu stegla. Tada, povlačite pažljivo trakice od maramice koje ste zalepili na lice.

Uočićete da su na njoj mitiseri koje ste želeli da uklonite. Nakon skidanja svih trakica sa lica, temeljno se umijte što toplijom vodom kako bi ste uklonili ostatke belanceta i prirodno osušite lice.

Maska za skidanje mitisera broj 2:

Šta vam je potrebno?

Za pripremu ove maske, potrebno vam je:

 • 1 kesica goveđeg želatina,
 • 3 do 4 kafene kašičice ključale vode,
 • Odgovarajuća manja posuda,
 • Šerpica sa sto pedeset mililitara vode,
 • Kašičica

Način pripreme i način upotrebe maske:

Najpre u manju odgovarajuću posudicu sipajte jednu kesicu goveđeg želatina. U to dodajte tri do četiri kafene kašičice ključale vode. Kašičicom dobro promešajte sastojke. Zatim, u šerpicu sa sto pedeset mililitara vode koja ključa, stavite posudicu sa mešavinom, kako bi toplota vode iz šerpice uticala na to da se goveđi želatin i ključala voda što bolje sjedine. Pritom, vodite računa o tome da ne izgorite ruke i da voda koja ključa u šerpici ne uđe u posudicu sa sastojcima.

Nakon nekoliko minuta (dva minuta), izvadite pažljivo posudicu iz šerpice, sačekajte da se sadržaj u njoj prohladi i zatim dok je još umereno topao (ali ne i vreo), nanesite ga u vidu maske na lice. Nakon petnaest minuta, kada se maska na licu stegne i osuši, pažljivo je skinite sa lica, laganim pokretima.

Takođe ćete primetiti da se na njoj nalaze mitiseri koje ste želeli da uklonite. Na kraju se samo umijte što toplijom vodom i prirodno osušite lice. Jedina mana ove maske je to što želatin ima blago neprijatan miris.

Ako imate problema sa mitiserima, ove maske ze lice će vam sigurno pomoći!

1 Comment

 1. Pingback: PILING - vaš prvi saveznik za lepu kožu | Lepotica.rs

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!