Najjednostavnija i najefikasnija maska za negu suve kože

By  |  0 Comments

Ono što se javlja kao veoma česta odlika suve kože lica, jeste da lice izgleda ispošćeno i hrapavo. Zato, korisno je poznavati način da taj problem brzo neutrališete, efikasnom maskom za lice na primer.

Kako brzo i lako osvežiti suvu kožu lica?

Da bi ste brzo, konkretno za samo nekoliko minuta i krajnje lako osvežili suvu kožu lica, sve što je potrebno, jeste da izdvojite desetak minuta vremena i da za to vreme pripremite i upotrebite masku za trenutno osvežavanje suve kože.

Šta vam je potrebno za pripremu ove maske?

Potrebna su vam samo dva lako dostupna sastojka, to su:

  • 1 ravna kafena kašika kisele pavlake i
  • 1 kafena kašika maslinovog ulja.

maslinovo ulje

Kako se priprema i koristi ova maska?

Navedene sastojke, jednostavno pomešajte kako bi ste dobili kompaktnu mešavinu i utrljajte na lice. Nakon toga, sačekajte da prođe oko 10 minuta. Za to vreme, primetićete da vam koža upija masku i da tragovi pavlake na njoj prestaju da budu uočljivi.

Kada na koži potpuno ili skoro potpuno prestanu da se primećuju tragovi pavlake, to znači da je vaša koža upila hranljive sastojke maske i da ostatke možete isprati. Ispiranje obavite koristeći umereno toplu vodu i blago sredstvo za umivanje suve kože. Nakon što ste se umili, kožu obrišite čistim peškirom i namažite je hidrantnom kremom.

Upotrebu ove maske, ponavljajte 2 puta nedeljno.

Ono što je jako važno, jeste da svaki put, ovu masku nanosite na čistu kožu, na kojoj nema tragova šminke. Već nakon prve upotrebe maske, primetićete da vam koža izgleda nahranjeno i osveženo.

domaca maska za lice

Tajna delovanja ove maske, krije se u materijama koje su sadržane u njenim sastojcima. To je izobilje minerala, enzima, biljnih proteina, vitamina i drugih elemenata koji su neophodni za svež i blistav izgled kože. Upravo zahvaljujući činjenicama koje su vezane za način delovanja ove maske, važno je naglasiti da nju možete koristiti i za tretiranje kože na drugim regijama tela, kao što su koža u predelu vrata ili dekoltea.

Ukoliko se odlučite za tretiranje kože vrata ili dekoltea na ovaj način, može se dogoditi da koža malo duže upija sastojke maske i da je zbog toka neophodno sačekati da ona duže deluje. Za dodatni efekat pri delovanju maske sa kiselom pavlakom i maslinovim uljem, u njen sastav možete dodati i par kapi ružine vodice ili nekog eteričnog  ulja za koje ste unapred utvrdili da odgovara vašoj koži. Mi vam preporučujemo ulje koštica grožđa, koje idealno deluje pri osvežavanju kože.

ulje kostica grozdja

Kada je u pitanju maslinovo ulje, koje je jedan od osnovnih sastojaka ove maske, potrudite se da odaberete hladno ceđeno maslinovo ulje. U hladno ceđenom maslinovom ulju, mnogo je bolja koncentracija hranljivih materija nego što je to slučaj u sastavu toplo ceđenog maslinovog ulja.

Ovu masku za lice, možete koristiti čak i ukoliko vam koža nije potpuno suva i ukoliko ne deluje ispošćeno, već ukoliko jednostavno želite dodatno da je nahranite i osvežite.

Odvojite malo vremena i nahranite svoju suvu ili umornu kožu ovom efikanom maskom za lice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!