7 Namena maslinovog ulja za koje ne znate

Maslinovo ulje je možda i najomiljenije prirodno ulje za negu kose, kože, noktiju…Postoje međutim namene koje od njega ne očekujete ili još uvek niste upoznati sa njima.

Maslinovo ulje – Svima dostupna lepota

1. Piling za usne

Kašičica maslinovog ulja sa malo šećera i par kapi limuna i imate odličan je piling za usne ali i telo (za telo je, naravno, potrebna veća kolilina sastojaka)

2. Skidanje šminke sa očiju

Pošto se make up proizvodi na bazi ulja odlično uklanjaju uljanim proizvodima, eto kako da potpuno jednostavno i jeftino uklonite šminku sa očiju. Vatu umočiti u maslinovo ulje i ukloniti šminku sa očiju i lica. Zaminljivo je da ovo ulje uklanja i vodootpornu maskaru a ima i povoljan uticaj na podočnjake.

Povezano: Napravi sama sredstvo za skidanje šminke.

3. Čišćenje četkica za šminku

Maslinovo ulje vrlo temeljno uklanja nečistoću sa četkica za šminkanje, samo (ako su četkice za ajlajner i senke u pitanju) ili u kombinaciji sa šamponom ili sapunom (za sve četkice).

Povezano: Kako da očistite četkice za šminkanje.

4. Serum za sjaj kose

Nekoliko kapi maslinovog ulja razmažite po dlanovima i nanesite na krajeve kose. Dobićete sjajnu i glatku kosu. Pazite da ne preterate u količini jer je ovo ulje prilično masno (u poređenju sa kapima i kristalima za kosu). To je posebno važno za dame koje imaju kosu koja se brzo masti.

[adsense_inserter id=”12825″]

5. Tretman za kosu i kožu glave pre pranja

Blago zagrejano maslinovo ulje naneti na kosu i kožu glave i ostaviti da stoji 20-ak minuta. Nakon toga oprati kosu šamponom. Ovaj tretman ima povoljno dejstvo na nastanak peruti, opadanje kose i njenu regeneraciju.

6. Nega noktiju i zanoktica

Koristite maslinovo ulje za omekšavanje zanoktica i nežnu masažu noktiju. Koža zanoktica će vam biti meka i nežna a nokti će postati čvršći i brže će rasti.

7. Ispucale pete

Opšte je poznato da je suvim i ispucalim petama potrebna jaka hidratacija i pojačana nega da bi koža ponovo postala meka. Kada uradite pedikir, nanesite na stopala maslinovo ulje, navucite čarape i prespavajte tako. Uvujtru ćete primetiti veliku razliku u kvalitetu i mekoći kože. Tretman ponavljajte po potrebi.

error: Content is protected !!