Rumenilo na različitim oblicima lica

By  |  0 Comments

Svaki oblik lica, zahteva drugačiju formu nanošenja rumenila. U suprotnom, ukoliko bez posebne pažnje o ovoj usklađenosti nanesete rumenilo, to će sa sobom poneti veliki rizik da ćete izgledati neprirodno. Zato, predlažemo da pročitate kom obliku lica odgovara koja forma nanošenja rumenila.

Rumenilo i oblici lica

Nanošenje rumenila na lice izduženog (srcolikog) oblika

Ukoliko vaše lice ima izdužen oblik, rumenilo treba da nanosite tako da njegova forma dobije oblik šire lučne linije, koja počinje na obrazu u pravcu sredine vašeg nosa i podiže se do pravca spoljašnjeg ugla vašeg oka.

Nanošenje rumenila na lice okruglog oblika

Ukoliko vaše lice ima okrugao oblik, pravo mesto za nanošenje rumenila, za vas predstavlja područje koje se nalazi na sredini obraza i to na potezu između tačke u kojoj se nalazi spoljašnji ugao vaših usana i gornje tačke vašeg uveta.

Nanošenje rumenila na lice četvrtastog oblika

Ukoliko vaše lice ima četvrtast oblik, rumenilo će vam najbolje pristajati, ako ga nanesete na područje obraza koje se nalazi između sredine vašeg nosa i sredine vašeg uveta.

Nanošenje rumenila na lice ovalnog oblika

Ukoliko vaše lice ima ovalan oblik, najbolje ćete postupiti ukoliko rumenilo nanesete na deo obraza na kome je najviše izražena vaša jagodična kost.

rumenilo

*klik na sliku za više info

Dodatni savet u vezi nanošenja rumenila

Bez obzira na koji deo lica ga nanosite, uvek budite oprezni sa njegovom bojom, odnosno intezitetom nijanse. Boju i nijansu rumenila birajte u skladu sa svojim tenom i sa intezitetom šminke koju imate na licu. Ukoliko ste prirodno bledi i imate svetlu boju kose, pri izboru boje rumenila, trebalo bi da se zadržite na blagim nijansama, kao što su svetlo rozikaste ili nijanse boje kajsije. Ukoliko imate tamniji ten i tamniju boju kose, možete koristiti nešto tamnije nijanse rumenila, kao što su smirena crvena, svetlo braon ili tamnije roze nijansa.

Povezano: Makeup saveti za svetliji ten.

Povezano: Makeup saveti za lepotice sa tamnijim tenom.

Pritom, vodite računa i o tome da vam pokreti nanošenja rumenila budu vešti i da se područje lica namazano rumenilom vizuelno uklapa sa područjem lica koje nije namazano rumenilom. Nemojte dozvoliti da imate jasno uočljive razlike nijansi na liniji između ta dva područja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!