Uradi sama: Tonik za skidanje šminke

Svi već dobro znate koliko je važno redovno skidati šminku sa lica. U protivnom, ukoliko to ne radite temeljno i redovno, svi tragovi šminke koji se zadrže na licu, prodreće duboko u vaše pore i zapušiće ih, a to će se dalje manifestovati kroz pojavu mitisera i bubuljica na licu i kroz ubrzano starenje kože. Obzirom da smo sigurni da takve posledice ne želite, pripremili smo za vas odličan recept po kome ćete brzo i jednostavno moći da pripremite tonik za skidanje šminke.

Kako da napravite tonik za skidanje šminke?

Da bi ste napravili tonik za skidanje šminke, potrebno vam je:, sta

  • 2 kafene kašičice maslinovog ulja,
  • 2 kafene kašičice bebi šampona ( najbolje je upotrebiti neki od bebi šampona sa formulom “bez suza”),
  • 2 kafene kašike aloe vera gela,
  • šoljica prokuvane i ohlađene vode.

Način pripreme i način upotrebe:

Sve navedene sastojke sipajte u odgovarajuću flašicu i dobro promućkajte, a zatim kada je to potrebno nanesite na vateni tufer i upotrebite kao tonik za skidanje šminke. Ono što je važno, jeste da mućkanje ponovite svaki put pre upotrebe ovog tonika, jer će se u protivnom na tuferu naći samo sadržaj maslinovog ulja koji će u stanju mirovanja isplivati na površinu bočice.

Posle upotrebe ovog tonika, umijte se umereno toplom vodom i prirodno bez upotrebe peškira osušite lice. Ovako pripremljen tonik za skidanje šminke, dovoljno je efikasan da sa njim skinete čak i tragove vodootporne maskare.

A možete probati i gotov proizvod:

dhdf
Za više informacija, kliknite na sliku.

Zašto je preporučljivo koristiti ovaj tonik za skidanje šminke?

Prednosti ovog tonika za skidanje šminke su mnogobrojne i baš zbog toga ga i preporučujemo za upotrebu. Prva od tih prednosti je što on za razliku od industrijski proizvedenih tonika za skidanje šminke ne sadrži apsolutno nikakve agresivne i za kožu štetne hemijske elementa. Naprotiv, on deluje izuzetno blago i nežno na kožu i ne doprinosi poremećaju njenog prirodnog balansa.

Uz to, sastojci koji se koriste za pripremu tonika, imaju izuzetno pozitivan uticaj na negu kože. Konkretno, svaki od navedenih sastojaka, na svoj način regeneriše i štiti kožu, pa će vaša koža nakon redovne upotrebe ovog tonika za skidanje šminke, biti očišćena ne samo od tragova šminke, već i od nepravilnosti koje nastaju kao posledica starenja kože.

Napomena:

Ukoliko slučajno niste u prilici da pronađete aloe vera gel, ne morate odustati od pripreme tonika za skidanje šminke. Možete ga napraviti i bez ovog sastojka. U tom slučaju, on će jednostavno efektno skidati tragove šminke, ali neće imati jednako nežno i umirujuće delovanje na kožu.

Osim za skidanje šminke, ovaj tonik možete koristiti i za uklanjanje nečistoća sa lica, koje se na licu natalože tokom dana. Ovaj tonik za skidanje šminke, možete koristiti svakodnevno i dugotrajno, bez straha od posledica koje bi mogao da ostavi na vašu kožu.

error: Content is protected !!