AVON protiv raka dojke: Besplatan koncert Aleksandre Radović

By  |  0 Comments

Kompanija Avon je oduvek predstavljala društveno odgovornu kompaniju, a to je dodatno pokazala svojom kampanjom protiv raka dojke, koja traje još od 2004. godine. Ove godine, AVON obeležava početak Međunarodnog meseca protiv raka dojke organizovanjem besplatnog koncerta poznate pevačice Aleksandre Radović, koji će se održati 6. oktobra 2018. u 14h na platou kod krsta u Kragujevcu.

Rak dojke – poražavajuće brojke u Srbiji

Godišnje gotovo 1600 žena u Srbiji izgubi bitku sa ovom opakom bolešću, a oko 4000 novih žena oboli. S druge, strane rak dojke otkriven na vreme je u preko 90% izlečiv. Zato je Avon još 2004. godine pokrenuo akciju za borbu protiv raka dojke. Uz pomoć mnogobrojnih Avon Dama, Avon prikuplja sredstva za donaciju prodajom proizvoda sa ružičastom vrpcom, od kojih је celokupan bruto profit namenjen nabavci najsavremenije medicinske opreme i podršci programima koji podižu svest, edukuju i pružaju podršku ženama u borbi protiv raka dojke.

„Upali roze svetlo“ – globalna kampanja i besplatan koncert

Ove godine, najbolje rezultate u prikupljanju sredstava ostvarile su Avon Dame iz Kragujevca i na taj način pokazale svoju posvećenost ovom važnom ženskom pitanju. Za obeležavanje njihovog uspeha, kompanija Avon omogućila je koncert Aleksandre Radović u kojem će moći da uživa ceo grad. Pored muzike, posetioci će od 16 časova da uživaju i u porodičnim aktivnostima kao što su dečiji kutak, kutak za dame i humanitarni bazar.

avon protiv raka dojke

Pod okvirom velike globalne kampanje „Upali roze svetlo“, po kojoj je ovaj koncert i dobio ime, Kragujevac će biti simbolično osvetljen roze svetlom – i tako rasvetliti sve nejasnoće kada je u pitanju svest o raku dojke. Posetioci su pozvani da obuku svoju omiljenu roze odevnu kombinaciju, da dođu sa svojim dragim osobama uživaju u muzici, podrže obolele žene i podsete sebe, a i druge na značaj redovnih pregleda.

Delovanje Avon fondacije u Srbiji

Avon akcija za borbu protiv raka dojke u Srbiji pokrenuta je 2004. i od tada do danas, Avon Fondacija je prikupila i donirala više od pola miliona dolara (500.000$) da obezbedi najsavremeniju opremu za ranu dijagnostiku kao i da podrži programe koji podižu svest i pružaju neophodnu obuku ženama u borbi protiv ove bolesti. Avon Fondacija sredstva prikuplja prodajom posebnih proizvoda sa ružičastom vrpcom, čiji je celokupan bruto profit namenjen podršci programa za borbu protiv raka dojke.

avon protiv raka dojke

Više informacija

Više informacija kao i pregled AVON proizvoda koji učestvuju u kampanji sakupljanja sredstava za borbu protiv raka dojke možete naći na OVOM LINKU.

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!