Bizaran nail trend za ovo leto: 3D “jelly” nokti

3 D jelly nokti
Instagram/Printscreen

Ako pratite nail trendove, znate da se oni menjaju maltene na mesečnoj bazi. Nail artisti širom sveta kreiraju i postavljaju svoje radove na društvene mreže, poput Instagrama. Jedan od aktuelnih trendova, koji se “preselio” iz Japana i Južne Koreje u zapadni svet jesu – 3D “jelly” nokti. To je viši nivo, klasičnog, raznobojnog, transparentnog jelly manikira, koji je bio aktuelan poslednjih godina. Sporo, ali sigurno, 3D jelly nokti postaju sve popularniji na Zapadu, a posebno u Americi, zahvaljujući moći društveih mreža.

Spoj više stilova

Ovaj opčinjavajući apstraktni izgled kombinuje 3D nail trend, koji je deo japanske Gyaru, Lolita i Harajuku mode, sa inovacijama na polju lakova i gelova za nokte. Osim toga, avangardna moda doživljava svoju renesansu, tako da je jasno zašto se 3D jelly nail trend pojavio!

Pošto ovaj trend zahteva visok nivo veština i kompleksnih tehnika, verovatno nećete moći da ih kreriate kod kuće. Takođe, mala je verovatnoća i da ušetate u lokalni manikir salon i tražite ove kreacije. Ali, ako nađete nail artista koji dominantno radi sa gelom, on bi trebalo da može da vam kreira 3D jelly nokte.

View this post on Instagram

A post shared by N I C T R A N✨ NAIL ARTIST (@vexnails)

Izrada 3D jelly manikira

U salonu, možete očekivati da vaš nail artist kreira ovaj look tako što će pažljivo “lejerovati” prozirne gel lakove, kako bi kreirao veću koncentraciju boje. Potom, trodimenzionalne kuglice i oblike će kreirati ili gelom (prorzinim ili blago obojenim), ili builder gelom, pre nego što ga zapeče u lampi.

Najpopularniji 3D jelly dizajni su inspirisani voćem – što je i logično, jer nam se leto približava. Talentovani nail artisti vam mogu izraditi neobične suptilne dizajne ispod gela ili organske oblike ovom tehnikom.

Povezano: Kako da vam gel-manikir traje duže na noktima?

Šta morate znati pre?

Pre nego što se odlučite na 3D jelly nokte, ponesite u salon što više fotografija za inspiraciju! Takođe, budite pripremljene na to da će neki nokti biti značajno deblji od onog što ste navikli. To znači da uzimanje stvari sa ravne površine može biti izazov u narednim danima – zato je najbolji savet da možda izbegnete 3D dizajn na prstima koje najviše koristite (kažiprst, srednji prst).

Pročitajte još i: #TrendAlert – “Goli” nokti kao minimalistički trend za proleće

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!