Liči na “frenč”, ali to nije: Da li ste čule za američki manikir?

frenc manikir
Instagram/Printscreen

Bledo rozi nokti sa belim vrhovima su veoma dugo popularni kao francuski manikir (frenč). Ovaj klasični izgled je poslednjih sezona doživeo svoju renesansu, a nail artisti se utrkuju ko će osmisliti neobičnije boje, šare i dezene za ovaj vanvremenski klasik. Od svih “apdejtovanih” verzija francuskog manikira, posebno se izdvodio tzv. “američki” manikir. Ako ste fan popularnog frenča, još više će vam se dopasti američki manikir. Nastavite da čitate!

Šta je tačno “američki” manikir?

Američki manikir je nastao kao mekša, suptilnija, i “izblendana” verzija popularnog frečna. Kao i kod svog prethodnika, i američki manikir se zasniva na nežno roze podlozi, koja postepeno, u gradient stilu prelazi do neutralne, prljavo bele ili bež boje vrha. Na samom kraju, vrh nokta se boji u obliku obrnutog slova V, kako bi odrazio prirodni izgled nokta. Ovako se dobija mnogo ujednačeniji izgled, bez naglog prelaza između roze baze i belih vrhova. Čak se i oblik nokta često turpija da bude zaobljeniji, a ne kockast, kao kod frenča.

View this post on Instagram

A post shared by Studio Lakier (@studiolakier)

Kako se postiže ovaj efekat?

Dakle, ukratko bismo mogli reći da je američki manikir zapravo umekšani frenč, bez oštre bele jarke linije na vrhovima, koja često deluje preterano. Nail artisti najpre nalakiraju vrh nokat, u neutralnoj bež ili prljavo beloj nijansi, a potom, preko celog nokta nanesu mlečno-roze nijansu kao podlogu za ceo nokat, kako bi smekšali boju na vrhu nokta.

Američki manikir može biti i u boji

Trenutno najpopularniji način za “američki” manikir jeste zapravo onaj u boji – slobodno tražite vrhove noktiju u nekoj jarkoj nijansi, jer ovaj trend ne prestaje već cele godine. Ovako se američki manikir može personalizovati prema vašim preferencijama. Svakako, najklasičnija varijanta je nama i najlepša – a to je neutralna roze podloga, koje laska svačijem tenu, nego ona koja se koristi u klasičnom frenču.

Povezano: 10 novih načina na koje možete nositi francuski manikir

Uradi sama – “američki manikir”

Možete isprobati američki manikir i kod kuće! Biće vam potrebna neutralna, mlečno roze nijansa za ceo nokat, base coat, top coat i prljavo beli ili neutralni lak. Najpre uz pomoć šablona ili slobodnom rukom, iscratajte vrhove noktiju belim lakom (nered možete počistiti četkicom za ajlajner koju ste umočili u skidač laka). Potom, kada je linija suva, nanesite mlečno roze lak duž celog nokta u dva sloja i sve završite prozirnim top coat-om.

Pročitajte još i: Ruski manikir – zašto je tako dobar?

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!