Ruski manikir: Zašto je tako dobar?

ruski manikir

Jedna od najpopularnijih tehnika manikir u svetu, a i kod nas je ruski manikir. Jedna od najkontraverznijih metoda manikira se znatno razlikuje od klasičnog. Može se naći i pod nazivom “suvi mašinski manikir”, jer se kožica uklanja uz pomoć brusilice sa različitim nastavcima. Spremili smo vam baš sve što ste hteli da znate o ruskom manikiru!

Šta je ruski manikir?

Ova tehnika se zasniva na korišćenju električne brusilice, sa različitim nastavicima, koja uklanja višak kožice koja okružuje nokatni krevetac. Ovo omogućava nail tehnmičaru da ima veću kontrolu prilikom uklanjanja zanoktica, u poređenju sa canglama ili makazicama. Ruski manikir čini da vaši nokti imaju perfektno uklonjen višak kožice, da su glatki i savršeno “čisti” za dalje nanošenje laka. Sama manikir tehnika je nastala u Rusiji, pa je po tome i dobila ime. Vrlo je popularna u celom svetu, a i kod nas.

View this post on Instagram

A post shared by ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀LYUBOV MOZHZHERI (@russian_manicure) on

Klasični vs. ruski manikir

Klasični manikir koristi turpiju koja nokte formira u željeni oblik, dok se zanoktice nežnno poguruju ka nazad. Glavna razlika kod ruskog manikira je što se sva kožica na i oko nokta mehenički obrezuje, mnogo detaljnije, nego što je reč kod klasičnog manikira. Skidaju se svi bočni zidovi i proksimalni nabori oko nokta, tj. sva kožica koja ima ulogu da nokat zaštiti od ulaska bakterija. Naravno, zbog komplikovanosti izrade, i cene pribora, ruski manikir je uvek skuplji od klasičnog, pa to imajte na umu.

Povezano: Šta je japanski manikir i zašto morate da ga isprobate?

Efekat ruskog manikira

Ono što ruski manikir čini omiljenim među ženama jeste to što se izrastanje nokta mnogo manje vidi kasnije. Gel lak ili gel, se može naneti mnogo bliže korenu nokta, jer je sva kožica koja “blokira” put uklonjena. Takođe, period vidljivog izrastka nokta je kod ruskog manikira znatno produžen – počinje da se vidi tek posle 10-15 dana, dok je kod klasičnog manikira to slučaj već posle sedam dana. Nokti zaista izgledaju urednije i lepše, u odnosu na klasični manikir.

Zašto morate pripaziti?

Tehniku ruskog manikira ne može da radi bilo ko: isključivo ga izvodi osoba koja je prošla propisnu obuku, ima licencu i zadovoljava sve higijenske uslove za rad. Pribor za ruski manikir se mora sterilizovati, zato je neophodno da nađete stručnjaka koji zadovoljava sve ove uslove.

Posebna opasnost vreba ako se koristi nečist pribor, a tehničar nije obučen, jer se oštećuje koža, koja otvara put bakterijama i olakšava nastajanje infekcije nokta. Zato ovu tehniku manikira okružuje velika kontroverza. Ruski manikir je apsolutno bezbedan, samo ako ga izvodi stručno lice, u adekvatnim higijenskim uslovima. Zdravlje pre svega!

Pročitajte još i: Manikir i pedikir saloni – na šta posebno treba da obratite pažnju?

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!