BIAB tehnika trajnog manikira je zdravija alternativa za gel: Saznajte sve!

biab nokti
Instagram/Printscreen

Dok su neke dame blagoslovene dugim i jakim noktima, ostali moraju da ih ojačavaju, kada god rade manikir. To obično znači nanošenje gel laka ili gela, za dodatnu podršku. Ove formule funkcionišu, ali se teško uklanjaju. Zato je najnoviji trend, koji ima više od 870 miliona pregleda na TikTok platformi upravo BIAB manikir. Pošto ga Kim Kardašijan i Kajli Džener obožavaju – mora da postoji razlog! U nastavku saznajte sve o ovoj novoj tehnici trajnog manikira, koja deluje kao mnogo zdravija alternativa za vaše nokte od gel-laka.

Šta je to BIAB manikir?

BIAB je skraćenica od ”builder in a bottle”, a u suštini za zamisliti kao gel manikir “na steroidima”. Sam materijal je poput gradivnog gela, osim toga što je još gušći po teksturi. BIAB daje čvršće, jače nokte, a takođe ih štiti od lomljenja ili listanja, tako da ih možete puštati bez brige. Kada dođe vreme za uklanjanje materijala, umesto da ga isturpijate i poništite progres, BIAB se skida običnom soak-off metodom. Kada se nanese na nokta, izgleda kao bilo koji drugi lak.

View this post on Instagram

A post shared by The GelBottle Inc™ (@the_gelbottle_inc)

Koje su njegove prednosti?

BIAB formulu je originalno kreriao brend “The Gel Bottle”. To nije tipičan gel lak koji zahteva UV svetlo kako bi se zapekao i stvrdnuo. Ali, za razliku od ostalih gel proizvoda, BIAB ima gušću viskoznost i drugačiju formulaciju. Veoma lako se nanosi, sa smanjenom šansom za greške. Kada se nanesete na nokat, sam se poravnava i postaje gladak. Tada se mora raditi brzo i koristiti gravitacija, kako bi se lak iznivelisao i pokrio sve tačke nokta.

BIAB tehnika je namenjena samo profesionalnoj upotrebi, tako ga ne možete nanosititi kod kuće. Pitanje je dana kada će ova tehnika stići i u našu zemlju.

Zašto odabrati BIAB?

Postojanost BIAB gela je neverovatna, pošto on funkcioniše kao “oklop” za vaše nokte. Na taj način se sprečava savijanje i pucanje noktiju i laka. Običan lak traje svega par dana, pre nego što počne da se ljušti i guli, gel traje do 3 nedelje, a akril do 8, uz dvonedeljne korekcije. BIAB može trajati 3-4 nedelja, i ostaje nepromenjen sve vreme.

BIAB je savršen izbor za svakodnevni manikir, a takođe je odličan i ako grickate nokte. Oštećenje noktiju koje se dešava uz korišćenje drugih manikir tehnika (gel-lak, gel, akril itd) dolazi od konstantnog uklanjanja i turpijanja. Grebanje, turpijanje i natapanje noktiju jakim hemikalijama odnosi svoj danak. Pošto BIAB traje duže na noktima, oštećenja ne nastaju tako brzo. Pošto se radi o soak-off gelu (uz neophodno turpijanje površinskog sloja), lako se nanosi i uklanja, a lakši je na noktima, generalno.

Povezano: Trajni manikir bez UV lampe – upoznajte “dip powder” tehniku

Kako se nanosi BIAB?

Ovaj ”builder gel” se maže na nokte na isti način kao i bilo koji drugi lak, iako gušća tekstura igra ulogu, kada je reč o tehnici mazanja. Njime možete namazati površinu nokta, ili dodati mu dužinu. Kao i svi soak-off gelovi, BIAB zahteva UV lampu.

Pročitajte još i: Sve što niste znali o Polygel tehnici trajnog manikira

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!