Sve sto niste znali o Polygel tehnici trajnog manikira!

polygel

Ako ste fan trajnog manikira i činjenice da ne morate da brinete o noktima naredne 2-3 nedelje, sigurno ste zadovoljna korisnica gela, gel-laka ili dip-powder tehnike. Osim ovih tehnika, od pre nekoliko godina se pojavila i Polygel metoda, koja takođe obećava čvrstinu i trajnost manikira, poput gore navedenih nail tehnika. Verovatno niste toliko upoznati sa Polygel manikirom – zato smo tu da vas provedemo kroz detalje!

Šta je tačno Polygel?

Polygel je hibridna formula za trajni manikir, koji su originalno kreirali nail tehničari (iako postoje neki kućni setovi na tržištu). Ovaj proizvod nudi najbolje kvalitete akrila i gela. U suštini, Polygel je napravljen kao miks akrilnog praha i prozirnog gela, koji vam može pomoći da kreirate najčvršće forme. Radi se o elastičnom gelu koji se može oblikovati u željeni oblik. Ova all-in one formula ne zahteva nikakve razmere, mešanje ili monomere, a nail tehničarima daje ultimativnu moć kada je reč o oblikovanju idealne nokatne ploče. Polygel je user-friendly jer se ne fiksira dok se ne ubaci pod lampu, što znači da tehničar ima dovoljno vremena da kreira besprekorni izgled.

Polygelovi dolaze u različitim bojama i finišima – baš kao i tradicionalni lak za nokte. Gel se nanosi koristeći akrilnu četkicu i može da se nanese preko prirodnih noktiju na isti način kao što se dodaje na tipse ili nadograđene nokte. Jednom kada se nanese i oblikuje, suši se u lampi baš kao i gel lak, ispod UV ili LED svetla.

View this post on Instagram

A post shared by Nails | Claws (@nailsrific)

Kako se nanosi polygel?

#1: Priprema nokta

Slično poput gela, nail tehničar će pripremiti prirodne nokte, tako što će očistiti od laka, isturpijati i bafirati da ukloni neželjeni sjaj.

#2: Nanošenje polygela

U narednom koraku, nail tehničar će naneti polygel formulu na nokte koristeći malu, preciznu četkicu. Postaviće je na sredinu nokta, počev od male kuglice, kao što bi to uradio sa akrilom.

#3: Zaglađivanje formule

Koristeći četkicu koja je nakvašena specijalnim rastvorom, napravljenim baš za Polygel, tehničar će razvući i zagladiti Polygel proizvod po noktu, kako bi pokrio celu nokatnu ploču, oblikujući u željeni oblik.

#4: Sušenje u lampi

U ovom koraku, ubaciećte nokte ispod UV ili LED lampe na oko 30 sekundi. U zavisnosti od stila koji želite da postignete, nail tehničar će možda ponoviti prethodna dva koraka kako bi naneo još neku boju koju želite, kao na primer – beli vrh.

#5: Oblikovanje i turpijanje

Polygel je mnogo mekši od drugih opcija trjanog manikira, zato nail tehničar ne mora koristiti električnu turpiju kako bi ga oblikovao. Ručna turpija će odraditi posao, izgladiće sve neravnine i pomoćiće da definišete oblik.

#6: Nanošenje finiša

Bez obzira da li želite sjajne ili mat nokte, vaš nail tehničar će naneti top coat da zatvori Polygel i doda vaš željeni finiš – mat ili sjajan.

#7: Ponovo sušenje u lampi

Još jednom, ubacićete nokte u lampu, kako biste učvrstili završni top coat i to je to!

Povezano: Ruski manikir – zašto je tako dobar?

Koliko dugo traju polygel nokti?

Baš kao i dip powder tehnika manikira, polygel je postao popularan iz više razloga, a jedan od njih je njegova dugotrajnost. Uz dobru brigu i tehniku aplikovanja, polygel manikir može da traje do 3 nedelje.

Polygel vs. akril vs. gel

Pošto se Polygel ne stvrdnjava dok se ne osuši ispod LED ili UV svetla, oni su supreriorniji od akrilnih noktiju, jer tehničar ne mora da žuri. Polygel manikir je takođe čvršći i izdržljiviji od gela. Generalno ova formula kombinuje ono najbolja iz sveta gelova i akrila, rezultirajući opcijom koja je izdržljiva i lagana.

Da li polygel oštećuje nokte?

Još jedan razlog zašto volimo polygel jeste taj što NE oštećuje nokte. Uz dobru brigu i tehniku uklanjanja, nema razloga da se vaša prirodna nokatna ploča ošteti. Kako bi ih uklonio, nail tehničar će isturpijati polygel sa noktiju, kako bi skinuo višak. Ostatak formule će natopiti acetonom, uz pomoć soak-off metode, kako bi vam nokti bili spremni za sledeći manikir. Ako Polygel skidate kod kuće – nežno ga isturpijate, da ne biste oštetili nokatnu ploču.Sve sto niste znali o polygel tehnici trajnog manikira.

Pročitajte još i: Trajni manikir bez UV lampe – upoznajte se sa “dip powder” tehnikom!

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!