6 make-up saveta kako da izgledate besprekorno na kameri

šminka za kameru

Tokom poslednje dve godine, svet se prebacio na digitalnu platformu za skoro sve. Danas, mnogo češće komuniciramo preko kamere (živeli Zoom pozivi), i stoga bi trebalo da imamo na umu kako da izgledamo najbolje moguće na kameri. Vaša uobičajena šminka nažalost nije dovoljna za sočivo kamere. Ako ste neko ko mora da prisustvuje velikom broju video-poziva i  sastanaka tokom dana, ove naše beauty smernice će vam biti od velike pomoći.

Saveti za savršenu camera-friendly šminku

#1: Držite se neutralne šminke

Kada se spremate za kameru, najsigurnija beauty “opklada” je da se držite neutralnih tonova. Malo smeđe ili breskvaste senke sa kombinacijom šampanj nijanse preko kapaka, biće sasvim dovoljne. Čak i što se tiče ajlajnera – možete probati mekši, bron ajlajner ili senku. Braon boja daje definiciju, ali i prigušen make-up look. Pojačajte izgled sa 2-3 sloja voluminozne maskare.

#2: Izaberite nijansu korektora koja je najpribližnija vašem tenu

Svi volimo posvetljujuće korektore, ali nemojte birati previše svetlu nijansu za kameru. Previše bled korektor ispod očiju vam može dati taj ružni beli odsjaj (“white cast”) na kameri. Umesto toga, držite se baznih proizvoda koji su najpribližniji vašem tenu. Finiš korektora takođe igra veliku ulogu. Birajte korektore mat finiša, kako se ne biste sijale na kameri.

šminka za kameru

#3: Dodajte malo broje uz rumenilo

Hajlajter je omiljeni make-up proizvod koji čini da vam koža zasija poput disko kugle na kameri. U realnom životu, sve smo opsednute hajlajterom, ali na kameri – on je vaš najveći neprijatelj. Izbegavajte korišćenje bilo kakvih šljokica ili šimer efekta, i umesto toga, odaberite bronzer ili rumenilo za lice. Dodjate malo boje i dimenzije obrazima, bez šljokica!

#4: Karmin za usne zamenite sjajem

Na kameri sve deluje preterano. Mat ruževi mogu izgledati ekstremno suvo i ljuspasto na usnama, zato ih zamenite za karmine saten finiša, ili još bolje – za sjajeve za usne! On daje mladalački šarm licu, dok čini da vam usne deluju nahranjeno.

#5: Ukrotite nemirnu kosu

Nemirna kosa je veliko no-no za kameru. Svaka mala dlačica koja štrči iz vaše kose se mnogo više vidi na HD snimku. Iščešljajte kosu i dobro je stilizujte. Za elegantni i sleek look, koristite serum za kosu. Tako će vaša kosa izgledati glatko, frizz-free i lako za oblikovanje. Mi vam predlažemo MoroccanOil Argan Oil eliksir.

šminka za kameru

Pročitajte još i: 6 saveta za odličan selfie, čak i kada niste fotogenični

error: Content is protected !!