Da li je vaš lak za nokte toksičan?

lak za nokte

Pretpostavljamo da znate da isparenja laka za nokte mogu da budu toksična i da bi trebalo da sređujete nokte u provetrenoj prostoriji ili još bolje napolju. Ali da li ste znali da nanoseći određene lakove nokatnu površinu premazujete mešavinom različitih otrova? Proverite da li koristite toksičan lak za nokte.

Lista sastojaka koji se nalaze u sastavu laka za nokte, ali i drugih preparata za negu noktiju i zanoktica, pomalo je zastrašujuća, ali ne brinite, sigurne opcije postoje.

Proverite sastav laka za nokte

Vrlo je važno da prilikom kupovine laka za nokte proverite da li se na sadržaju na pakovanju nalaze oznake 3 ili 5 free. Ovi lakovi ne sadrže opasne sastojke kao što su Formaldehyde, Dibutyl Phthalate i Toluene, odnosno Formaldehyde Resin i Camphor – kako biste ih lakše uočili, namerno smo napisali toksične sastojke na engleskom jeziku.

Ukoliko vaš omiljeni lak za nokte sadrži neke od navedenih sastojaka, koji osim udisanjem, dospevaju u vaš organizam preko nokta ili kože, važno je da vas upozorimo da nakon dugogodišnjeg korišćenja možete osetiti ozbiljne posledice po vaše zdravlje kao što su alergijske reakcije, opadanje kose i one gore – neplodnost ili rak.

S obzirom da se proizvođači trude da proizvedu i plasiraju što kvalitetnije lakove za nokte, na etiketama mnogih brendova možete pronaći i oznake 3, 5, 9 ili 10 free koje, pored navedenih, ne sadrže ni štetne materije Xylene, Ethyl Tosylamide, Parabens, Lead i Tert-butyl Hydroperoxide. Takođe, alternativa su i ekološki lakovi na vodenoj bazi.

Povezano: Lak za nokte – Šta se desi kada prestanete da ga koristite?

Naš predlog su Zoya i O.P.I. lakovi za nokte

Zoya su lakovi bez formaldehida, ostataka formaldehida, toluena, dibutil ftalata (DBP) i kamfora, dizajnirani su da traju 7-10 dana na prirodnim noktima.

Svi Zoya proizvodi sadrže sumporne amino kiseline koje se normalno nalaze u nokatnoj ploči. Ovaj sastojak pomaže boljem vezivanju laka za nokatnu ploču kao i jačim vezama između slojeva laka. Ove veze ne samo da su jake, već su i elastične što omogućava da lak duže traje, sprečava njegovo ljuštenje i daje mu fleksibilnost.

Selection_020Selection_021

Selection_022

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

O.P.I. je svetski lider i omiljeni brend lakova za nokte u salonima lepote.

Specijalna formulacija sadrži sastojke za učvršćivanje noktiju i daje poseban sjaj. Pro Wide tehnologija četkice omogućava lako i jednostavno nanošenje. OPI lakovi su 3-Free što znači da ne sadrže štetne sastojke poput Formaldehida, DBP-a i Toluena.

opi lak za nokteopi lak za noktelak za nokte opi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kompletnu ponudu lakova možete pogledati OVDE.

 

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!