8 saveta kako da perfektno nalakirate nokte na stopalima

lakiranje noktiju

Ako ste poput većine žena, sigurni smo da u tom slučaju veliki deo pažnje poklanjate noktima na rukama, a premalo pažnje onim na nogama. Bez obzira na to u koju grupu spadate, leto je idealna sezona da se posvetite stopalima, kao i noktima na nogama. Ukoliko vas lakiranje noktiju plaši, jer često pogrešite, znajte da niste same! Nije lako samostalno namazati nokte na stopalima, a baš zato smo spremili za vas ovaj vodič!

Kako da savršeno nalakirate nokte na stopalima?

Naravno, pre lakiranja, poželjno je i obavezno da uradite kućni pedikir – najpre potopite stopala u kadicu, turpijom skinete staru kožu, potom nokte isturpijate i oblikujete u željeni oblik.

#1: Priprema nokta

Prvi korak je da uklonite stari lak za nokte uz pomoć pamučnog tufera i skidača. Potom, nokatnu ploču prebrišite alkoholom kako biste je isušili i učinili da lak bolje prione za nokat. Postavite separatore na nožne prste, kako biste osigurali da se lak ne pokvari dodirom prsta o prst.

Povezano: Detox kupka za stopala koja daje efekat profesionalnog pedikira

#2: Nanošenje baznog sloja

Prva tajna dugotrajnog pedikira jeste nanošenje baznog sloja, koji će zaravniti nokatnu ploču i učiniti je savrršeno glatkim platnom za nanošenje laka. Bazu nanesite tako što ćete najpre rotirati četkicu unutar grlića bočice, kako biste skinuli višak proizvoda i potom naneti bazu što je bliže moguće zanoktici. Idealno je da ostavite jednu tanku liniju prostora između zanoktice i početka baze. Potom, četkicu vucite nagore, slobodnim pokretom, po sredini nokatne ploče. Potom se vratite na levu i desnu stranu nokta i ponovite postupak.

lakiranje noktiju

#3: Protrljajte bočicu laka u rukama

Pošto lakovi za nokte imaju tendenciju da se slegnu od stajanja, najbolji način da ih “promrdate” jeste da bočicu laka rotirate trljajući između dlanova. Temperatura tela i rotirajući pokret će “promućkati” lak, ali bez ružnih balončića koji nastaju kada se lak mućka.

#4: Nanesite lak na isti način kao i bazu

Četkicu izvucite iz bočice, tako što ćete je očistiti nežno o grlić, ostavljajući po kap sa svake stranice četkice. Potom, lak nanesite po sredini nokta, u tankoj sloju, od korena do vrha, ostavljajući prostor između zanoktice i laka širine jedne dlake. Potom, isto ponovite sa leve i desne strane nokatne ploče.

#5: Drugi sloj laka

Dozvolite laku da se osuši i potom nanesite i drugi sloj, na isti način, ali sa malo više laka i manje pritiska, tako da drugi sloj ne ošteti prvi.

lakiranje noktiju

#6: Očistite greške

Umočite štapić za uši, drveni štapić ili kosu četkicu za ajlajner u skidač laka i počistite ivice, ukoliko ste napravili greške.

#7: Nanesite završni sloj

Sada je vreme da fiksirate lak, dodate mu sjaj i produžite trajnost. Sačekajte najpre da se i drugi sloj prosuši. Za to će vam biti potreban top coat lak. Nanesite ga u debljem sloju, nežnim pritiskom četkice, kako ne biste pokvarili lak ispod.

#8: Uklonite separatore

Kada se i nadlak u potpunosti osušio, skinite separatore i utrljajte ulje za zanoktice u kožicu oko nokta. Vaše lakiranje noktiju je gotovo!

Mi vam predlažemo NSP Uljani serum za zanoktice.

Pročitajte još i: Ruski pedikir – prednosti u odnosu na klasičan pedikir

error: Content is protected !!