5 načina kako možete obnoviti SPF zaštitu tokom vrelog dana u gradu

spf zaštita

Sigurno ste do sada čuli da SPF zaštita ne traje automatski ceo dan, kada je nanesete ujutru. UV filteri se prirodno raspadaju na koži posle nekoliko sati, a konstantno znojenje, dodirivanje lica ili dodir sa vodom skidaju SPF kremu brže nego što ste mislili. Ovo isto važi i kada dan provodite na gradskom suncu – ali tada ste već naneli šminku preko SPF-a. Kako onda obnoviti kremu, a bez pomeranja ili skidanja šminke? Dermatolozi predlažu najefikasnija rešenja!

Kako obnoviti SPF zaštitu?

#1: Počnite sa dobrom SPF bazom

Imperativ tokom cele godine (a posebno preko leta), je da pre šminkanja, nanesete SPF kremu sa faktorom od barem 30, kako biste bile zaštićene od starta. Ovo bi trebalo da bude nešto što je duboko ukorenjeno u vašu dnevnu SPF rutinu. Najbolji način da zaštitite kožu jeste da postavite dobar temelj SPF kreme pre nanošenja bilo kakve šminke. Na ovaj način, nećete morati očekivati da će obnovljena zaštita biti jedina koju imate.

Obnavljanje SPF zaštite je od kritičnog značaja i trebalo bi da budete dosledni sa tim svakog dana. Ako ne možete bez šminke niti SPF kreme – kompromisno rešenje je da koristite toniranu SPF zaštitu.

Mi vam predlažemo Skinology SPF 25 hidratantnu kremu za lice.

spf zaštita

#2: SPF puder u prahu / kamenu

Nabavite puder za lice koji dolazi u formi praha sa SPF 50, koji nude razni brendovi. Ovako možete obnoviti zaštitu za čas, bez da pokvarite šminku. Dermatolozi preporučuju formule na bazi minerala. SPF u prahu je idealan da se nanosi preko šminke. Lagano poprašite lice i potom izblendajte prah kružnim pokretima. Ovaj tip proizvoda je takođe idealan za masnu i kombinovanu kožu, i ako se dosta znojite preko leta, jer daje mat finiš.

Povezano: Da li mi je potreban SPF faktor ako ga imam u puderu?

#3: SPF u spreju

Kada osečćate da je vašoj koži potrebno osvežavanje SPF-a, koristite onaj u spreju, kojim ćete poprskati celo lice preko šminke. Dermatolozi smatraju da bi trebalo da ovaj sprej prskate svakih 30 minuta ukoliko sedite na direktnom suncu, odnosno na svaka 2-3 sata ukoliko niste direktno na suncu. Ovaj tip face mist-a sa faktorom možete poneti u tašni i osvežiti zaštitu i na povratku s posla.

#4: SPF u kompaktnoj formi

Prenosni kompakt proizvodi sa SPF zaštitom su jednostavan način da obnovite SPF kremu bez muke, ali je važno da odaberete adekvatan nivo zaštite. Birajte najmanje 30. Možete nabavite puder u kamenu, koji je u kompaktnoj formi, sa SPF 50 ili krem-kompaktne proizvode koji se nanose sunđerčićem. Dobro rešenje su i korejski cushion-proizvodi sa jastučićem koji je natopljen SPF toniranim preparatom.

spf zaštita

#5: Utapkajte SPF kremu sunđerčićem

Utapkavanje SPF kreme ili fluida preko šminke uz pomoć sunđerčića je takođe efikasan način obnove zaštite preko šminke. Možete sipati malo SPF kreme ili fluida na sunđer i potom to nežno utapkate po lice, dok se sve ne upije i dok celo lice ne bude pokriveno. Ovo možete raditi suvim sunđerčićem ili blago vlažnim beauty blenderom.

Pročitajte još i: Vodič kroz SPF oznake – koliko vas krema zapravo štiti od sunca?

error: Content is protected !!