7 saveta kako da produžite efekat samopotamnjivanja tela

samopotamnjivanje

Jedina bezbedna alternativa štetnom sunčanju jeste samopotamnjivanje, jer nam daje bronzani ten bez rizika od oštećenja kože. Dobar ten vas čini samopouzdanijom, lepšom i čini da se osećate kao letnja boginja. Ipak, osim neprijatnog mirisa, nezgodne tehnike nanošenja i rizika od fleka, samopotamnjivači nažalost ne traju dugo na koži. Razlog za ovo je prirodan proces otpadanja odumrlih ćelija kože, koji se dešava svakodnevno. Ako želite da vam samopotamnjivanje traje duže od tih 3-7 dana, trikove za to saznajte u nastavku!

Zašto self-tan ne traje dugo?

Tipično, efekat proizvoda za samopotamnjivanje (pene, losioni, sprejevi) traje 3-7 dana od aplikacije, u zavisnosti od brenda proizvoda. Razlog za ovaj kratki efekat je prirodan proces u kojem naša koža svakodnevno odbacuje hiljade i hiljade odumrlih stanica sa svoje površine. Osim toga, svakodnevno tuširanje i piling tela dodatno skida boju. Ipak, postoje načini na koje možete produžiti efekat preplanule kože.

samopotamnjivanje

#1: Brijanje ili depilacije PRE samopotamnjivanja

Postarajte se da vaša koža bude svileno glatka pre nego što počnete sa nanošenjem self-tannera. Ako čekate da se depilirate ili obrijete posle, sa voskom ili brijačem će otići i dobar deo pigmenta.

#2: Piling pre samopotamnjivanja

Veoma je važno da piling kože obavite takođe PRE tretmana samopotamnjivanja, kako biste imali glatku i svežu podlogu za koju se pigment može zalepiti. Ipak, nemojte preterati sa trljanjem, jer možete iritirati kožu, a iritirana koža neće lepo izgledati sa samopotamnjivačem.

Povezano: Samopotamnjivanje bez fleka – moguće je!

#3: Pažljivo sa tuširanjem

Postarajte se da sačekate najmanje 7-8 sati pre tuširanja ili treniranja. Ako se istuširate ili prebrzo oznojite, ovo će učiniti da vam boja izbledi mnogo brže. Takođe, pretopli tuš može biti isušujuć za kožu. Probajte da vaše tuširanje bude mlakom vodom i kratko, tog dana kada ste naneli self-ten. Takođe bi bilo poželjno da izbegavate saune, hlor i slanu vodu u sedmici kada ste naneli self-ten.

samopotamnjivanje

#4: Hidrirajte kožu

Kada ste naneli self-tan, od krucijalne je važnosti da redovno hidrirate kožu tela. Ovo će produžiti boju i sprečiće kožu da se isuši. Losion, hidratantna kupka i suvo ulje za telo su odlični načini da vam koža bude napojena i nahranjena. Pijte mnogo vode kako biste hidrirale kožu.

#5: Izbegavajte agresivne preparate

Neki skincare proizvodi su agresivniji od drugih i mogu ubrazati skidanje boje od samopotamnjivanja. Probajte da izbegavate preparate za akne na licu i telu, maske za lice, tonike na bazi hamamelisa ili alkohola, trake za depilaciju i generalno bilo šta sa alkoholom.

#6: Obnavljajte samopotamnivanje

Možda ćete morati da obnovite proizvod za samopotamnjivanje, posebno ako vam neke regije blede brže od drugih. Nežno ispilingujte izbledele regije i nanesite tanki sloj samopotamnivača. Ne želite da preterate, kako ta mesta ne bi izgledala još gora.

Koji su vaši trikovi za održavanje samopotamnjivanja?

Pročitajte još i: Bez briga – 8 načina kako da uklonite samopotamnjivač sa kože

error: Content is protected !!