Ruski pedikir: Prednosti u odnosu na klasičan pedikir

ruski pedikir

Leto se ne može zamisliti bez pedikira, a ukoliko volite čist i uredan izgleda stopala, bez zadebljale kože – sigurni smo da ovaj tretman redovno radite. Klasičan pedikir, kao što znamo, uključuje kadicu sa vodom, i razičite turpije, kojima se uklanja višak zadebljale kože sa stopala, a nokti se sređuju potiskivačima zanoktica i makazima. Za superiorniji efekat pedikira, predlažemo vam da probate ruski pedikir! Evo koje su njegove prednosti u odnosu na klasični!

Šta je ruski pedikir?

U pitnaju je kompletan tretman stopala koji se karakteristiše detaljnim čišćenjem površine noketiju, zanoktica i kože koja okružuje nokte, uz pomoć električne turpije i različitih tipova nastavaka za brusilicu. Osim toga, koža stopala se tretira profesionalnim rotirajućim diskom, koji uklanja sva zadebljanja i pukotine na koži, ostavljajući stopala besprekorno ispoliranim. Tretman se završava običnim ili trajnim lakom za nokte, kao i negujućom kremom i uljem za zanoktice. Ovaj tretman garantuje sjajan rezultat u trajanju od tri nedelje.

Povezano: Ruski manikir – zašto je tako dobar?

ruski pedikir

Tehnika ruskog pedikira

Tehnika ruskog pedikira je inspirisana ruskim manikirom, i Ruskinjama koje je koriste već decenijama. Razlika u odnosu na klasičan pedikir je u tome što se u ruskom pedikiru posvećuje dodatna pažnja tretiranju zanoktica. Ovo se postiže korišćenjem specijalnih nastavaka za brusilicu, koji se biraju prema stanju zanoktica svakog klijenta. Nastavci su veoma fini i nežni, kako bi se izbegla oštećenja nokatna ploče ili kože. U poređenju sa klasičnim pedikirom, na ovaj način se izbegava agresivno seckanje kožice oko noktiju. Rezultat su savršeno sređene zanoktice, zaobljenih ivica, što daje u konačni čist, precizan izgled. Osim toga, lak duže traje na noktima, jer se može naneti u sam koren nokta.

Tretiranje kože stopala

Ruski, odnosno, aparatni pedikir podrazumeva tretiranje kože stopala profi rotirajućim diskom, koji polira stopala i zamenjuje upotrebu skalpela. Na ovaj način, rizik od povreda kože je mnogo manji, a efekat je sjajna, nežna i mekana koža stopala sa efektom do tri nedelje.

Pročitajte još i: Manikir i pedikir saloni – na šta je potebno obratiti pažnju?

error: Content is protected !!