7 razoga da ponovo počnete da nosite sjajeve za usne!

sjaj za usne

Sjajevi za usne su se ponovo vratili u fokus beauty dešavanja, u poslednjih nekoliko godina. Znamo da su 2010-e godine potisle ovaj make-up proizvod, pred najezdom mat tečnih ruževa. Danas, sve više make-up brendova usavršava svoje proizvode, povećava njihov sjaj i kreira tubice koje su neodoljive. Ako i dalje zazirete od ponovnog korišćenja sjajeva za usne – verujte nam da postoji pregršt razloga da ih ponovo koristite. Ovo su neki od njih!

Zašto vam trebaju sjajevi za usne?

Ako ste prosečna “millenial” devojka, sigurno pamtite sjajeve za usne kao guste i lepljive tečnosti, prepune šljokica. Iako ove formule jesu bile lepljivije od meda, obožavale smo kako nam usne čine punijim, sjajnijim i sočnijim. Za slučaj da se i dalje pitate, sjajevi za usne su zabavni za nošenje, laki su za nanošenje i pružaju odličnu teksturu svakom beauty izgledu.

sjaj za usne

Razlog #1: Daju savršen sjaj usnama

Nijedan make-up proizvod za usne ne može da da taj nivo sjaja, refleksije i lak-efekta na usnama, kao što to može sjaj. Uostalom, to mu je i funkcija. Sjajne usne deluju kao da se niste previše trudile, a opet delujete glamurozno i chic. Posebno, ako sjaj za usne uparite sa mat senkama na očima.

Razlog #2: Sada su dugotrajne formule

Naša sećanja na sjaj za usne je da on nestane sa istih, u roku od pola sata. Ako je ovo vaš glavni razog za oklevanje, više ne morate da brinete o tome. Formule sjajeva za usne su danas dugotrajne, a oni stoje na usnama čak i posle jela i pića. Možete očekivati trajnost od nekoliko sati, što je zaista impresivno!

Razlog #3: Više nisu lepljivi

Svaka od nas ima “grozne” uspomene iz perioda osnovne škole, kada smo obilno koristile sjajeve za usne, koji su se lepili. Lepila se naša kosa, hrana, pa čak i usne međusobno. Sjajevi su bili poput lepka, ali zahvaljujući modernim formulacijama, danas sjajevi nemaju ni trunku lepljivosti.

Povezano: 5 neobičnih načina kako možete iskoristiti prozirni sjaj za usne u rutini šminkanja

sjaj za usne

Razlog #4: Slažu se uz skoro svaki izgled

Samo ukucajte termin “lipgloss make-up look” na Youtube-u, i shvatićete da su mogućnosti neograničene kada je reč o uklapanju sjaja za usne u rutinu šminkanja. Sjajevi su jedinstveni i versatilni, što vam daje mogućnost da ga kombinujete uz smokey eye, neutralne oči, svečani make-up, ili onaj za svaki dan.

Razlog #5: Dolaze u puno nijansi i tekstura

Izbor boja je danas bogatiji nego ikada (za razliku od našeg detinjstva, kada su bile dostupne nude, prozirne i rozikaste boje). Danas, zaista nemate ograničenje, kada je reč o eksperimentisanju sa bojama. Sjajevi se prave u svakoj nijansi koju možete da zamislite.

Razlog #6: Usnama daju volumen

Zbog načina na koji sjaj za usne upije svetlost, on vizuelno unse činiji punijim nego što inače jesu. Karmini i tečni ruževi ponekada usne mogu učiniti da deluju “flat” – ravnim i beživotnim. Ako tražite voluminozni dodir za usne – sjaj je odlična opcija!

sjaj za usne

Razlog #7: Lako se nanose

Za razliku od ruževa i olovaka, sjaj za usne se lako aplicira i popravlja. Ne treba vam čak ni ogledalce. Samo otvorite tubicu, namažite usne aplikatorom, protrljajte usne i voila – to je to!

Pročitajte još i: 6 trikova za nanošenje sjaj za usne koji će vam promeniti šminkanje

error: Content is protected !!