Beauty look: Plava kosa i tamne obrve

Kada su u pitanju kosa i obrve, većina se uglavnom drži (nepogrešivog) pravila usklađivanja boje kose i obrva. Međutim, ponekad je beauty look: plava kosa i tamne obrve dobitna kombinacija.

Bar jednom u životu svaka žena poželi da bude plavuša. Međutim, kada od tamno smeđe kose dođete do željene nijanse plave kose, nezaobilazan beauty problem predstavljaće vam prirodno tamne obrve. Ne brinite, beauty look: plava kosa i tamne obrve, nekada jedna od najvećih beauty katastrofa svih vremena, danas je već učvrstio svoj status kao namerno neprirodan trend koji odiše samopouzdanjem.

Poznate dame sa plavom kosom i tamnim obrvama

Beauty look: plava kosa i tamne obrve je postepeno došao na tron i pokupio simpatije mnogih lepotica. Obrve su spontano postale glavni aksesoari lica, a kako i ne bi kad su podložne različitim načinima stilizovanja, oblikovanja, pa čak i promeni prirodne boje farbanjem.

Decenijama ranije, holivudske ikone kao što su  Marilyn Monroe ili Brigitte Bardot, isticale su svoju zanosnu plavu kosu i tamne obrve. Supermodel današnjice, Cara Delevingne je postala prepoznatljiva po prljavo plavoj kosi i žbunastim tamnim obrvama, skrenula je pažnju na prirodan izgled obrva i inicirala pomamu za olovkama, puderima pa čak i toniranim gelovima za obrve. I pevačice Gwen Stefani, Sky Ferreira i Rita Ora uočljive su zbog uvek IN plave kose i snage tamnih obrva.

Povezano: Oblikujte obrve prema obliku lica!

A photo posted by Rita Ora (@ritaora) on

Beauty pravila za plavu kosu i tamne obrve

Postoje neka beauty pravila koja su krucijalna da biste izneli neobično privlačan spoj plave kose i tamnih obrva. Kako bi ova neopisivo privlačna kombinacija u fokus stavila vaše oči, kontrast između vaše nijanse plave kose i prirodno tamnih obrva ne treba da bude suviše oštar. Ako niste sigurni da li nijansa vaših obrva upotpunjuje vašu trenutnu boju kose, ton kože i oblik obrva, eksperimentišite sa tamnijom olovkom ili toniranim gelom za obrve ili zamolite vašeg frizera za pomoć – najbolje će vas posavetovati koji je raspon tonova idealan za vaše obrve. Takođe, potrudite se da su vam obrve uvek uredno počupane i oblikovane i da vam izrastak na kosi ne bude prevelik.

Povezano: Univerzalni make up saveti za plavuše!

error: Content is protected !!