5 trikova koje morate znati pre nego što nanesete tamni lak za nokte

tamni lakovi

Sivo i tmurno vreme znači da biramo novu zimsku paletu lakova za nokte, a to znači da biramo raskošne boje vina, bogate čokoladne tonove, poneku teget nijansu i puno ugljenih i crnih tonova. Ako ste još uvek “uradi sama” devojka, i same lakirate nokte kod kuće, važno je da znate neke trikove za nanošenje tamnih lakova. Za maksimalne rezultate, neophodno je da imate uredne zanoktice i zdrav izgled nokatne ploče.  U nastavku donosimo 5 saveta za lakiranje noktiju tamnim lakovima!

Ovi trikovi će vam olakšati lakiranje noktiju u tamne tonove

#1: Nokte oblikujte u “squoval” oblik

Tamni lakovi najlepše izgledaju na kratkim noktima, koji su turpijom oblikovani u tzv. “squoval” oblik – četvrtasti vrh, sa zaobljenim ivicama. Verujte nam, na ovaj način će tamni lak mnogo više doći do izražaja i izgledati uredno i ne tako napadno.

tamni lakovi

#2: Ne preskačite bazu za lak!

Tamni i crni lakovi sadrže određene pigmente koji mogu obojiti vaše zanoktice i nokatne ploče. Sprečite ovo tako što ćete UVEK nanositi sloj baznog laka, koji će stvoriti barijeru između nokta i laka, štiteći nokte od požutelog izgleda. Slobodno birajte mlečne baze, koje ujedno i hrane nokat.

Povezano: Lakiranje noktiju – 5 loših navika kojih se morate odreći

#3: Pravite redovne pauze u lakiranju

Nokti su napravljeni od proteina, koji se naziva keratin – a sami nokti mogu postati isušeni i oštećeni od određenih supstanci koje se nalaze u lakovima za nokte. Kako biste imali zdrave i sjajne nokte, jednostavno im pružite malo prostora za pauzu, kada menjate dve tamne boje (ili bilo koje druge). Pustite noktima dan-dva da se odmore između dva lakiranja.

#4: Tanki slojevi su obavezni

Strpljenje je ključ kada nanosite lak za nokte, zato nemojte padati u iskušenje da nanosite debele, teške slojeve, kako biste postigli tamni, pigmentovni finiš koji želite, jer će ovo dovesti do razmrljavanja laka i kasnije krzanja. Umesto toga, nanosite lagane, tanke slojeve – dva do tri tanka sloja su idealna, sa dovoljnom pauzom između.

tamni lakovi

#5: Natopite nokte kada skidate tamni lak

Kako biste lako uklonile tamni lak, bez farbanja zanoktica i kože okolo, natopite tufer skidačem laka i zadržite ga par sekundi, a potom ga povucite u smeru od zanoktica, ka vrhovima noktiju. Ako se malo boje razmrlja na koži, skinite se čistim tuferom, a na kraju, dobro operite ruke od skidača, i nanesite hidratantnu kremu.

Pročitajte još i: 8 načina kako da ubrzate sušenje laka za nokte

error: Content is protected !!