5 saveta kako da sprečite sušenje i zgušnjavanje lakova za nokte

sušenje lakova za nokte

Ako imate pozamašnu kolekciju lakova za nokte, velika je verovatnoća da će se ove bočice osušiti pre nego što biste to želele. Kada vam padne na pamet da nalakirate nokte baš tom metalik pink nijansom koja vam stoji u kolekciji par godina, shvatićete da se pretvorila u gusti, osušeni nered. Pre nego što bacite bočicu, i isto to uradite sa svim ostalim osušenim lakovima, evo kako to možete da sprečite u budućnosti. Donosimo vam savete u nastavku!

Kako da sprečite sušenje lakova za nokte?

Savet #1: Izbegavajte direktnu sunčevu svetlost

Sunčeva svetlost nije štetna samo za kožu, već i za lakove za nokte. Plus, svetlo oštećuje boju i teksturu lakova, tako da ih čuvajte u zatvorenom prostoru (ladica, komoda), bez direktnog dodira sa suncem. Ovo važi za sve kozmetičke proizvode.

Savet #2: Čuvajte ih na hladnom mestu

Hladno mesto ne mora uvek da znači zatvoreni prostor (kutija ili ladica). Ako je površina na kojoj čuvate lakove topla, ili blizu grejnog tela, ovo će upropastiti vaše lakove za nokte. Tokom leta, kada su temperature veoma visoke, lakove za nokte slobodno možete čuvati u frižideru. Zimi za tim nema potrebe, samo ih čuvajte van izvora toplote.

Povezano: Lak za nokte – šta se desi kada prestanete da ga koristite?

sušenje lakova za nokte

Savet #3: Koristite razređivač lakova

Kako biste razredili zgusnuti lak za nokte, do sada ste verovatno koristile malo skidača laka ili acetonam koji biste nakapali u zgusnuti lak. Iako ovo “radi posao” u tom mometu, ovaj brzinski način razređivanja lakova zapravo rastvara formulu laka i uništava vašu omiljenu boju. Zato nabavite profesionalni rastvor za razređivanje lakova u profesionalnoj prodavnici.

Savet #4: Redovno “mućkajte” lakove

Čak i ako ne koristite redovno sve bočica laka za nokte, protresite ih svaka 3-4 dana ili protrljajte iz između dlanova, kako biste sprečili njihovo isušivanje.

Savet #5: Čistite grlić bočice

Da li vam se ikada desila pozanta situacija u kojoj ne možete da otvorite bočicu laka za nokte? To se dešava kada je dosta boje završilo na grliću bočice, te se ona više ne može lako otvoriti. Nakon svake upotrebe laka za nokte, natopite tufer skidačem laka i lagano prebrišite grlić bočice pre zatvaranja. Na ovaj način, lakovi će vam mnogo duže trajati.

sušenje lakova za nokte

Pročitajte još i: Odaberite savršen NUDE lak za nokte za vaš podton kože!

error: Content is protected !!