Ubrzajte rast noktiju uz ovih 5 proverenih saveta!

rast noktiju

Pošto su razliičti oblici nokta u trendu, poput badema, stilletta i balerine, možda ćete konačno poželeti da ih pustite. Dugi i prirodni nokti koji su jaki i otporni na lomljenje mogu biti izazov. Nadogradnja jeste uvek opcija, ali ako volite au natural opcije – isprobajte ove proverene saveta za ubrzati rast noktiju.

Kako da ubrzate rast noktiju?

#1: Koristite učvršćivač noktiju

Odaberite kvalitetan preparat za učvršićivanje noktiju, koji poboljšava strukturu nokta i time podržava proces puštanja. Ne želite duge nokte koji su slabi i lomljivi, jer ćete na najmanji nagli pokret, ostati bez iste te dužine. Zato vredi uložiti u kvalitetan bazni lak za učvršćivanje noktiju.

#2: Redovno ih skraćujte

Kao što redovno šišanje kose u salonu stimuliše zdrav rast kose, isto treba da primenite i na nokte. Povremeno turpijanje ivice noktiju uklanja grube delove koji bi potencijalno doveli do ljuštenja ili lomljenja nokta. Ova praksa takođe stimuliše cirkulaciju krvi, što ubrzava rast nokatne ploče.

Povezano: Izaberite idealan oblik noktiju turpijanjem

rast noktiju

#3: Usvojte zdrave navike oko nege noktiju

Jako je važno da usvojite dobre i zdrave navike vezane za nokte. Dakle, to znači da se odreknete čačkanja, grickanja i kidanja trajnog laka. Osim toga, potrudite se da nanosite serum za zanoktice nekoliko puta na dan. Ako vam ovi saveti nisu dovoljni, preporučujemo suplemente za rast noktiju.

#4: Uvedite suplemente

Nokti rastu svojim tempom, ali konzumiranje suplemenata na bazi biotina i kolagena pomažu telu iznutra kako bi nokti i kosa rasli zdravi. Ovi suplementi mogu pomoći jačanju noktiju, što ubrzava njihov rast, jer se neće tako lako lomiti.

rast noktiju

#5: Zaštitite nokte

Nail-tehničari predlažu da nosite rukavice dok čistite i perete posuđe, i da nikako ne koristite nokte kao alat za otvaranje konzervi itd. Zadržite dobre navike, poput nanošenja baznog laka za ojačavanje nokatne ploče.

Pročitajte još i: 8 saveta kako da pustite duge i zdrave nokte

error: Content is protected !!