Kako da odredite da li su vaši beauty proizvodi “eco-friendly”?

eco-friendly kozmetika

Kada se radi o biranju pravih beauty proizvoda, tu nema puno toga za razmatranje. Dok je većina nas prilično osvešćena, kada se radi o tipu kože, kose ili preferencijama šminkanja, određivanje da li su proizvodi eco-friendly može biti prilično nezgodno. Ako brinete o planeti i zaštiti životne sredine, onda ste sigurno u svoju rutinu uveli neke eco-friendly proizvode. Evo kako da ih odaberete i prepoznate među rafovima u drogeriji!

Da li je vaša kozmetika eco-friendly?

#1: Pakovanje koje se reciklira

Ako niste počeli da odvajate ambalažu u sortirane kontejnere, trebalo bi to da počnete da radite! Kada kupujete beauty proizvode, potržite one, čija je ambalaža napravljena od recikliranih materijala, ili koja se može reciklirati. To znači da će reke i okeani dobiti svoju drugu šansu, umesto da postanu smetlište za plastičnu ambalažu beauty proizvoda.

eco-friendly kozmetika

#2: Organski sertifikovani sastojci

Kada želite da proverite da li je proizvod koji koristite organski sertifikovan ili sadrži takve sastoje, uvek proverite da li ambalaža sadrži zvanični simbol. Eco-Cert je organizacija sa najvišim kredibilitetom, kada je reč o organskim proizvodima. Kada vidite tu oznaku unutar zelenog ovalnog oblika, znajte da sastojci tog proizvoda prijateljski prema okolini.

Povezano: Upoznajte simbole sa kozmetičkih proizvoda – Šta nam oni govore?

#3: Sastojci dolaze iz obnovljivih izvora

Obnovljivi sirovi materijali dolaze iz prirodnih izvora, koje generalno proizvodi poljoprivreda i šumarstvo. Oni se stalno regenerišu u relativno kratkim ciklusima (od par dana, do par decenija). To znači da ne postoji “over-farming” tih proizvoda, tako da je smanjen loš uticaj na životnu sredinu.

eco-friendly kozmetika

#4: Ne sadrže amonijak

Amonijak je česta hemijska supstanca koja se može naći u boji za kosu, jer otvara kutikulu, što dopušta boji da prodre unutar vlasi. Ovaj sastojak dugo opstaje u okolini, vršeći dugoročan uticaj na ekosistem, dugo posle njegovog ispiranja. Zato izbegavajte farbe za kosu koje NE sadrže ovaj ozloglašeni sastojak.

Pročitajte još i: Čuvajmo okolinu – 7 “sustainable” beauty saveta za početnice

error: Content is protected !!