„Doctor fish“ ili Garra Rufu tretman podmlađivanja i lečenja kože

By  |  1 Comment

Poslednjih godina u svetu, kao i kod nas u sve većoj meri postaje prihvaćen i aktuelan „Doctor fish“ tretman lečenja i ulepšavanja kože. Ovaj tretman, izvodi se uz pomoć posebne vrste ribica Garra Rufa, koja potiče iz dalekih reka Jordan, Tigar i Eufrat i pripada porodici šarana.

Šta je „Doctor fish“?

Neobične terapijske osobine ovih ribica, otkrivene su prvi put u Turskoj i odatle, njihova primena počela je da se prenosi na brojne teritorije širom sveta. Ove malene ribice, koje su u proseku dugačke svega 10 centimetara, a teške su oko 8 grama, imaju osobinu da se hrane odumrlim ćelijama ljudske kože i na taj način pospešuju proces regeneracije same kože.

Važno je napomenuti da ribice Garra Rufu nemaju zube i da je proces kada grickaju površinske odumrle slojeve ljudske kože, apsolutno bezbolan i bezbedan po ljudsko zdravlje. Dok se hrane, ove ribice istovremeno luče i ispuštaju enzim diatanol, za koji naučnici tvrde da daje efekat u pocesu podmlađivanja kože.

Kako se izvodi ovaj tretman?

„Doctor fish“ tretman, izvodi se u specijalnim, prethodno dezinfikovanim bazenima, u koje se iz akvarijuma prebacuje jato Garra Rufa ribica. Temperatura vode u bazenu, potrebno je da bude između 34 i 36 stepeni, jer u takvoj sredini ribice dobijaju apetit, koji im je neophodan za uspešno izvođenje tretmana.

Tretman traje u proseku oko 2 sata, a nakon njega koža postaje vidno mekša, oslobođena slojeva odumrlih ćelija i regenerisana.
U zavisnosti od svrhe tretmana i stanja kože na kojoj se sprovodi, zavisi i potreba učestalosti ponavljanja tretmana.

Sam tretman, može se primenjivati i pokazao se kao delotvoran:

  • u cilju ulepšavanja kože ruku ili nogu, dakle kao manikir ili pedikir tretman.
  • kao tretman mikromasaže, koji doprinosi poboljšanju cirkulacije.
  • kao tretman pročišćavanja pora i podmlađivanja kože, ali i kao tretman u slučajevima kada su prisutna oboljenja kože, kao što su različiti oblici ekcema, psorijaze i dermatitisa.

1 Comment

  1. Maja

    15.11.2015. at 21:03

    Mom deteu su znacajno pomogle te ribice. Sve smo probali i medicinske preparate i razne meleme od nekih travara…Neke su pomagale donekle ali ne kao sa ribicama.Zaista savetujem ljude da probaju ovakav vid tretmana.Jedini salon u drzavi koji ima opciju za celo telo se nalazi u Zarkovu preko puta pijace.Ako je neko zainteresovan potrazicu i broj telefona pa cu ga napisati…
    Pozdrav

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!