Kako da budete lepe i negovane i na odmoru

By  |  4 Comments

Svake godine brojimo dane do godišnjeg odmora i kada on konačno stigne, uvek nam nedostaje vremena da se spremimo. Ima par stvari koje vam mogu pomoći da i bez truda na odmoru izgledate lepo i negovano, a ima i onih koje bi bilo dobro da uradite pre polaska, da biste se zaista opustili i uživali.

Pripremite kožu za letovanje

Najpre savetujemo da dlačice uklonite voskom, ne brijačem i depilatorom. Prvo, zato što će vam koža biti mekša i dlačice će kasnije početi da rastu, a drugo da biste sprečili crvenilo i osip koji nastaju kada već iziritirana koža (od brijača ili depilatora) dođe u kontakt sa suncem i vodom (i slanom i slatkom). Dalje, pre depilacije je uvek dobro uraditi piling, da bi se uklonile mrtve ćelije kože, ona omekšala i tako iz nje “izašle” urasle dlake.

Ne savetujemo upotrebu krema za samoptamnjivanje, ali ako to već radite i pre toga obavezno uradite piling. U suprotnom, imaćete fleke zbog neujednačene boje. Zato pilingom izjednačite strukturu kože i pre kreme nanesite malo mleka za telo da bi se boja lepše razmazala.

O nanošenju zaštitnog faktora na kožu lica i tela, suvišno je i govoriti. To je neophodno. Izaberite faktor koji odgovara vašoj koži i nemojte birati boju ispred zaštite. Setite se da koža sve pamti i naplati. Boja brzo prođe, fleke i bore ostaju. Za njihovo odstranjivanje potrebno je dosta vremena i novca. Zato, pametno. Čuvajte svoju kožu i budite umereni u svemu.

A šta je sa kosom na letovanju?

I kosu je nepohodno zaštititi. Na sreću, danas postoje brojni preparati koji će sprečiti preterano isušivanje kose kome je ona podložna usled direktne izloženosti suncu i slanoj vodi. Dakle, po izlasku iz vode, obavezno dobro isprati so iz kose i naneti neki od preparata za zaštitu. Oni su obično u spreju, radi lakšeg nanosenja i iako sadrže ulja nisu preterano masni, tako da ih jednim šamponom možete ukloniti sa kose. Kada se vratite sa odmora, dobro je uraditi tretman sa brazilskim keratinom koji će vašoj kosi vratiti hidratantnost, elastičnost i sjaj.

Na kraju, da biste bile i blago doterane na plaži (ne našminkane, to je svakako ružno i nepristojno), predlažemo da uradite mini val trepavica i time, uz lepo oblikovane obrve, date svežinu i prijatnu definiciju svom licu. Na usne nanesite balzam sa zaštitnim faktorom koji će ih hidrirati i štititi od UV zraka. A ako ne želite da brinete da li će vam lak na noktima izdržati bar pola letovanje ili ćete morati i time da se bavite, a ne volite veštačke nokte, uradite gellak.

Nakon svega ovoga, ostaje vam samo da tako doterane, lepe i negovane uživate i, naravno, dobro se provedete.

4 Comments

  1. Pingback: Nega kose nakon letovanja | lepotica.rs

  2. Pingback: Pripremite kožu za letovanje | Lepotica.rs

  3. Pingback: Evo šta od kozmetike treba spakovati u torbu za letovanje | Lepotica.rs

  4. Pingback: Tretmani koji olakšavaju život | Lepotica.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!