Kako da se izborite sa manjkom sna?

By  |  0 Comments

Iscrpljeni ste, budite se usred noći, dešava vam se da plačete u 3 sata ujutru jer ne možete da zaspite? Ili se suzdržavate da ne pijete kafu suviše kasno ili da pred spavanje odgovarate na poslovne mejlove i kada konačno krenete da tonete u san, imate osećaj da već nakon 60 sekundi alarm zvoni i krećete sve ispočetka? Probajte neke od metoda koje su navedene u nastavku da se izborite sa manjkom sna i njegovim posledicama tokom dana.

Kako da se nosite sa manjkom sna?

Voda, voda, voda i samo voda

Ne samo da je odlična za vaše celokupno zdravlje i kožu, već i prebacivanje na vodu nakon prve šoljice kafe, a zatim nastavljanje da je pijete tokom celog dana pomoćiće da se osećate budno. Što hladnija, to bolje – ubacite led da vodi date dodatnu svežinu + par kriški limuna. Voda će vas naterati da ustanete iz stolice dok radite i da se krećete, čak i ako to samo podrazumeva odlazak u kuhilju po još vode ili odlazak u toalet.

Unesite sunce u vaš život

Vitamin D je važan deo mentalnog zdravlja. Izdvojite bar 10 ili 15 minuta za pauzu i uhvatite malo sunčevih zraka! Ako ne možete da izađete od pregršt poslovnih obaveza, kupite terapijsku lampu za svetlosnu terapiju za vašu radnu površinu. Ove lampe emituju belo-plavičastu svetlost koja imitira visok napon od sunca pri čemu jačaju imunitet, poboljšavaju cirkulaciju, ublažavaju bol…

Lažni odmor

Nekada je kratak san od 20ak minuta odličan za bolji učinak na poslu, ali su retke opcije da možete da se ispružite na poslu i spavate u komadu. Ono što realno možete da uradite je da zatvorite oči na 10 ili 15 minuta, duboko udahnite i svesno razbistrite glavu – duboko disanje uvlači dodatni kiseonik u telo i mozak, koji sam po sebi može biti mini alarm za buđenje.

Povezano: Savršen letnji doručak – 2 recepta!

Doručak od ugljenih hidrata

Danas nije dan za vaše omiljene slatke žitarice, već vam treba hrana koja obezbeđuje stvarnu energiju – ugljeni hidrati. Doručkujte žitarice od celog zrna, banane ili integralno pecivo. Za užinu pojedite sir i jabuke – ukusna i zdrava kombinacija će vam dati dovoljno energije do ručka.

Hladan tuš

Zvuči bolno i nemoguće, ali tokom jutarnjeg tuširanja, odvrnite hladnu vodu nekoliko sekundi. Bukvalno ćete biti instant razbuđeni. Plus, hladna voda je dobra za kosu i kožu.

Izbegavajte vožnju

Ovo može zvučati kao težak zadatak dok ne vidite statistiku za godišnje nesreće izazvane jer je neko zaspao za volanom. Ali vožnja je često stresna situacija, te samo dodajete iscrpljenost na vaše već iscrpljeno telo. Ako je moguće, idite biciklom, taksijem ili javnim prevozom na posao.

Prethodna1 of 2Sledeća

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!