Make up trikovi i ostali za veću fotogeničnost

By  |  0 Comments

Koliko puta vam se do sada dogodilo da budete nezadovoljni svojim izgledom na fotografijama? Ako je vaš odgovor „bar jednom“, ne brinite jer ćemo se potruditi da više ne bude tako. Otkrićemo vam make up savete uz pomoć kojih ćete postati fotogeničniji i uz koje ćete bolje izgledati na fotografijama.

Savremen život, gotovo da ne može da se zamisli bez čestog fotografisanja i popularnog selfija. Postoji mnogo trenutaka, koje jednostavno želite da sačuvate od zaborava. Ako vam je važno da na fotografijama izgledate najbolje moguće, sledite naše make up savete.

Da li će vam šminka pomoći da izgledate bolje na fotografijama?

Verujte, sigurno da hoće. Pritom, da bi vam šminka pomogla da izgledate bolje na fotografijama, to ne znači da treba da se šminkate više ili da pred svako fotografisanje posetite profesionalnog šminkera. To samo znači da treba da odaberete prave nijanse.

Kako naneti puder u cilju bolje fotogeničnosti?

Da bi ste ispali dobro na fotografijama, upotrebite puder sa mat tonom koji neće dozvoliti da vaše lice sija. Sjaj na licu, čini da izgledate nedovoljno sveže i odmorno na fotografijama. Uz to, pri nanošenju pudera, trudite se da prelazna linija između površine kože koja je namazana puderom i površine koja nije ne postoji. Zato, birajte uvek puder koji je po nijansi što više sličan vašem tenu.

Da li je potrebno koristiti rumenilo?

Profesionalni fotografi sa višedecenijskim iskustvom u ovom poslu, tvrde da su osobe sa izraženijim jagodicama, više fotogenične od osoba koje nemaju izražene jagodice. Zato, pre fotografisanja, na predeo jagodica uvek nanesite malo rumenila u odgovarajućoj nijansi.

Kako našminkati oči u cilju bolje fotogeničnosti?

  • Kada planirate da se fotografišete, neposredno pre toga nikada nemojte koristiti sjajne i svetlucave senke za oči. Ovakve senke, ne stvaraju baš lep i poželjan efekat na fotografijama. Umesto njih, birajte mat senke za oči.
  • Što se tiče maskare, možete naneti nekoliko slojeva. To će vaše trepavice učiniti raskošnim, a pogled blistavim na fotografijama.
  • U predelu ispod očiju, ukoliko imate podočnjake nanesite korektor u nijansi kože.
  • Kada su u pitanju oči, trudite se da ih prilikom fotografisanja istaknete tako što ćete se njima „smejati“.
  • Naravno, trudite se da vam obrve budu uredno oblikovane.

Kako šminkati usne u cilju bolje fotogeničnosti?

Na usne, nanesite karmin sa što više sjaja. To će doprineti efektu bujnih usana koje će izgledati savršeno na fotografijama.

Dodatni saveti za lepe fotografije:

Uz sve ovo, važno je da vas upoznamo sa još nekoliko bitnih pravila koja će vam ukoliko ih se budete pridržavali pomoći da izgledate više fotogenično:

– Obratite pažnju na to da vas niko nikada ne fotografiše iz pozicije koja je primetno ispod vaše visine. Uz takav način fotografisanja, izgledaćete punije nego što to realno jeste i do izražaja će doći vaš podbradak.

– U trenutku fotografisanja, uvek uvucite stomak, ali pazite da to uradite diskretno i spontano. U protivnom, ukoliko to uradite suviše drastičnim pokretom, mogli bi ste da izgledate neprirodno i smešno na fotografijama.

Ispravite kičmu. Pogrbljenost koja je uočljiva na fotografijama, može biti uzrok toga da ne budete zadovoljni ishodom fotografisanja.

– Naučite da se smešite odmereno i prirodno. Usiljen i veštački osmeh, može izgledati jako neprijatno na fotografijama.

Uz ovih par make up i opštih saveta spremni ste za nove fotografije i selfije!

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!