Ovaj recept morate isprobati: Pohovani sladoled

Ono u šta smo sigurni, to je da je tokom vrelog letnjeg perioda, većini vas sladoled jedna od omiljenih osvežavajućih poslastica.
Ukoliko i vi pripadate toj većini, sadržaj ovog teksta je kao stvoren za vas, jer ćete čitajući ga moći da saznate jedan pomalo neobičan način za pripremu i za konzumiranje sladoleda. Reč je o pohovanom sladoledu, a evo i kako možete da ga pripremite.


Za pripremu pohovanog sladoleda, potrebno vam je:

  • Omiljeni sladoled u količini po želji,
  • Jedna i po šolja kornfleksa,
  • Jedna četvrtina šolje mlevenog „Plazma“ keksa,
  • Jedna i po kafena kašičica braon šećera,
  • Jedna i po kafena kašičica cimeta (količinu ovog sastojka, možete dodatno povećati ili smanjiti u zavisnosti od ukusa),
  • Dva jajeta,
  • Ulje,
  • Preliv od čokolade ili voćni preliv.

Postupak pripreme:

Od omiljenog sladoleda oblikujte kugle, a zatim tako oblikovane kugle složite u posudu sa ravnim dnom kako se međusobno ne bi dodirivale, ubacite ih u zamrzivač i ostavite ih da u njemu odstoje dva sata.

kolac sa plazmom, crvenim vocem i cokoladom
POVEZANO: Brzi kolač sa plazmom, crvenim voćem i čokoladom BEZ pečenja (VIDEO)

Kada prođe dva sata, pre nego što kugle sladoleda izvadite iz zamrzivača, u odgovarajuću posudu sipajte gore navedene količine kornfleksa, mlevenog „Plazma“ keksa, braon šećera i cimeta i sve to temeljno sjedinite mešanjem.

Zatim, u drugoj posudi, umutite dva jajeta i tek nakon što ste i to uradili, izvadite zaleđene kugle sladoleda iz zamrzivača.

Kuglu po kugli sladoleda, uvaljajte najpre u umućena jaja, zatim u mešavinu kornfleksa i ostalih čvrstih sastojaka, pa još jednom u umućena jaja i nakon toga je ubacite u unapred dobro  zagrejano ulje.

sladoled

Kako bi ste mogli da postignete što bolji efekat pohovanja sladoleda, važno je da ulje u koje spuštate kugle sladoleda bude ne samo dobro zagrejano već i sipano u dublju posudu kako bi moglo da dopire sa svih strana kugli sladoleda koje pohujete.

Kada ste ispohovali i poslednju kuglu sladoleda, sve prethodno pripremljene kugle dodatno ukrasite prelivom od čokolade ili voćnim prelivom i odmah ih poslužite.

Uživajte u pohovanom sladoledu!

error: Content is protected !!