Muči vas nesanica? Ovi čajevi će vam pomoći da brže zaspite

By  |  0 Comments

Sa prisustvom nesanice, danas se suočava sve veći broj ljudi. Ukoliko je nesanica izražena kao kratkotrajna, ona se ne može definisati kao značajno veliki problem. Međutim, kada postane izražena kao hronična i kada počne da se manifestuje suviše učestalo, ona u velikoj meri može narušiti celokupan kvalitet života i može čak uticati i na nastanak brojnih zdravstvenih problema.
Ukoliko imate problem sa nesanicom, ovi čajevi će vam pomoći da je se rešite.

3 vrste čaja koji pomažu kod nesanice:

Čaj od matičnjaka

Konzumiranje ove vrste čaja, doprinosi uspostavljanju bolje i veće otpornosti organizma na stres i paralelno utiče na lučenje hormona sreće. Samim tim, čaj od matičnjaka vam može pomoći da se rešite emotivne napetosti i da nakon što legnete u krevet, brzo postanete spremni da utonete u san.

Najbolji efekat, postići ćete ukoliko čaj od matičnjaka budete konzumirali dva puta u toku dana i to nakon ručka i oko pola sata pre spavanja.

Čaj od lavande

Ova vrsta čaja, pomoći će vam da negativne i samim tim uznemirujuće misli koje su eventualno uzrok vaše nesanice zamenite pozitivnim mislima uz koje ćete lakše i brže zaspati. Uz to, ukoliko budete redovno konzumirali čaj od lavande, osim što ćete brže zaspati, ujutru ćete se i probuditi pozitivno raspoloženi.

Najbolji efekat, postići ćete ukoliko čaj od lavande budete konzumirali neposredno pre odlaska na spavanje, to jest svega par minuta pre odlaska na spavanje.

caj od lavande

Čaj od valerijane

Čaj od valerijane je još jedan u nizu čajeva koji vam mogu pomoći da brže i lakše zaspite. Ova vrsta čaja, umiriće vaš nervni sistem i učiniće da se osetite rasterećeno i bezbrižno pre nego što odete na spavanje. Na taj način, brzo i lako će vam poći za rukom da zaspite.

Najbolji efekat, postići ćete ukoliko čaj od valerijane budete konzumirali sat vremena pre odlaska na spavanje.

manjak sna

Povezano: Kako da se izbotite sa manjkom sna

Ono što je neizostavno da napomenemo kada je u pitanju upotreba navedenih vrsta čajeva je sledeće:

Svaki od pomenutih čajeva, priprema se na isti, uobičajen način, odnosno tako što se jedna čajna kašika sadržaja čaja prelije sa oko 250 mililitara vode, poklopi se i ostavi da odstoji oko 15 minuta, a zatim se procedi i popije.

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!