Predivan italijanski slatkiš koji se lako i brzo pravi. Tiramisu vole svi a oko odlučite da ga napravite po ovom receptu, dobijaćete samo komplimente.
Za tiramisu vam je potrebno:
- 500gr maskarpone sira – nema zamene (običan sir, pavlaka – tiramisu nije tiramisu bez maskaropne sira!!!)
- 4 žumanca
- šolja šećera
- 200ml slatke pavlake
- piškote – 3 pojedinačna pakovanja
- nes kafa
- rum (po originalnom receptu koristi se italijansko desertno vino marsala)
- kakao.
Koraci u pravljenju tiramisua:
Korak 1:
Originalni tiramisu pravi se tako što se žumanca umute sa šečerom i tako živa koriste u poslastici. Ukoliko međutim ne želite da koristite živa jaja u ishrani, savetujemo da jaja polako umutite na pari i dodate šećer. Kada se to ohladi, prelazite na naredne korake u pravljenju tiramisua.
Korak 2:
Žumanca i šećer pomešajte sa mascarpone sirom i dobro umutite.
Korak 3:
U drugoj posudi umutite slatku pavlaku.
Korak 4:
Spojite ova dva dela fila, uz lagano mešanje (ne mikserom).
Korak 5:
Skivajte nes kafu sa vodom (otprilike kao 2 nesa) i u nju dodajte malo ruma.
Korak 6:
Kvasite polovinu piškota i ređajte ih na tacnu. Preko piškota nanesite polovinu fila i pospite kakao, najbolje kroz cediljku.
Korak 7:
Stavite drugi deo nakvašenih piškota i drugu polovinu fila. Pospite kakao i gotovo!
Vaš tiramisu je spreman za frižider gde treba da stoji bar 4 sata – ko izdrži toliko 🙂
_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
Ostavi odgovor
Vidi komentare