Preukusni tiramisu – Brz i jednostavan slatkiš

By  |  0 Comments

Predivan italijanski slatkiš koji se lako i brzo pravi. Tiramisu vole svi a oko odlučite da ga napravite po ovom receptu, dobijaćete samo komplimente.

Za tiramisu vam je potrebno:

  • 500gr maskarpone sira – nema zamene (običan sir, pavlaka – tiramisu nije tiramisu bez maskaropne sira!!!)
  • 4 žumanca
  • šolja šećera
  • 200ml slatke pavlake
  • piškote – 3 pojedinačna pakovanja
  • nes kafa
  • rum (po originalnom receptu koristi se italijansko desertno vino marsala)
  • kakao.

Koraci u pravljenju tiramisua:

Korak 1:

Originalni tiramisu pravi se tako što se žumanca umute sa šečerom i tako živa koriste u poslastici. Ukoliko međutim ne želite da koristite živa jaja u ishrani, savetujemo da jaja polako umutite na pari i dodate šećer. Kada se to ohladi, prelazite na naredne korake u pravljenju tiramisua.

Korak 2:

Žumanca i šećer pomešajte sa mascarpone sirom i dobro umutite.

Korak 3:

U drugoj posudi umutite slatku pavlaku.

Korak 4:

Spojite ova dva dela fila, uz lagano mešanje (ne mikserom).

Korak 5:

Skivajte nes kafu sa vodom (otprilike kao 2 nesa) i u nju dodajte malo ruma.

Korak 6:

Kvasite polovinu piškota i ređajte ih na tacnu. Preko piškota nanesite polovinu fila i pospite kakao, najbolje kroz cediljku.

Korak 7:

Stavite drugi deo nakvašenih piškota i drugu polovinu fila. Pospite kakao i gotovo!

Vaš tiramisu je spreman za frižider gde treba da stoji bar 4 sata – ko izdrži toliko 🙂

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!