Starenje kože – 3 najveće zablude

starenje koz eucerin

Starenje kože je neiminovan proces. Ali, način i brzina ovog procesa naša odgovornost, kažu naučnici iz Eucerin istraživačkog centra. Oni su, kao rezultat dugotrajnog rada na efikasnim preparatima u borbi protiv sterenja kože u svim dobima života, stvorili nekoliko linija preparata koje su zaslužile poverenje potrošača.


Nauka kaže da na brzinu i način starenja kože unutrašnji razlozi utiču 10, a spoljašnji čak 90 odsto. To je definitivno dobra vest, jer više nego jasno to znači da je starenje kože naš izbor! Uz pravilnu zaštitu od negativnog sunčevog zračenja i adekvatnu negu, moguće je postići da vaša koža u svim godinama izgleda sveže, zdravo i da sija zdravim sjajem.

Starenje kože – Upoznajte protivnika da biste ga pobedili!

1. zabluda: Još sam mlada za antiage preparate

Proces starenja počinje negde između 20. i 30. godine. Prvi znaci pojavljuju se na čelu, u uglovima kod očiju i u predelu između usana i nosa. Postoji nekoliko razloga zbog kojih se javljaju bore. Negde oko 25.godine nivo kolagena počinje da opada (1% godišnje), koža gubi čvrstinu i pojavljuju se bore. Istovremeno, koža gubi hijaluronsku kiselinu i elastin.

Ove tri supstance su prirodne komponente koje se nalaze u koži i zaslužne su za njen gladak izgled, elastičnost i dobru hidriranost. Sa njihovim gubitkom, na koži se pojavljuju prvi znaci starenja: prvo male, fine linijice, pa bore, zatim koža gubi svoj volumen i elastičnost, a u određenom periodu pojavljuju se i pigmentne fleke. Koža postaje tanja, a boja tena neujednačena.

2. zabluda: Meni se to neće desiti (bar ne još)

Na čemu god da je zasanovano vaše ubeđenje, genetici, činjenici da ne pušite ili se pravilno hranite ili uverenju da vaše godine određuje vaš unutrašnji osećaj, starenje kože je neminovan process.

Koža se sastoji iz 3 sloja: epidermisa, spoljašnjeg sloja, dermisa, srednjeg sloja i subcutisa, najdubljeg sloja. Najvažnije promene, koje postaju sve vidljivije kako godine prolaze, odigravaju se u dermisu. Ovaj sloj kože sastoji se iz kolagena i elastina. Kada je koža mlada ćelije i vlakna zajedno savršeno funkcionišu čineći kožu čvrstom i dajući joj svež izgled. Kako vreme protiče, koža gubi kolagen i elastin, masno tkivo postaje tanje, a koža nije više jedra kao što je to nekada bio slučaj. Koža više ne može da veže dovoljno vode, rezultat je slaba snabdevenost kiseonikom i hranljivim materijama, pa koža gubi sjaj i ujednačen i zdrav izgled.

Promene se dešavaju i u drugim slojevima kože. Najdublji sloj naše kože sastavljen je od vezivnih tkiva. Ovde se promene odigravaju u masnom tkivu. Veličina i broj ćelija bogatih lipidima sve više opada, koža gubi volumen i počinju da se javljaju duboke bore.

U epidermisu, površinskom sloju, takođe dolazi do promena jer je metabolizam  sporiji, te je i proizvodnja lipida slabija, a rezultat je suva i gruba koža. Osim toga, koža postaje sve osetljivija na sunčevu svetlost i sve manje je u stanju da se efikasno regeneriše kao što je slučaj sa kožom u mlađim godinama.

Uz sve to, negde u dobi od 30 godina, smanjuje se sposobnost limfnih žlezda da izbacuju toksine, a posledica ovog procesa je i stvaranje otoka, takozvanih kesica, oko očiju.

3. zabluda: Dovoljno je da se negujem

Pririodni procesi starenja koji se odigravaju u našoj koži ne mogu se u potpunosti kontrolisati niti zaustaviti. Ipak, na pojedine aspekte starenja kože možemo uticati. Na starenje kože utiču kako unutrašnji tako i spoljašnji faktori. Genetski faktori, poput etničke pripadnosti i tipa kože, kao i biološki faktori, poput usporenog metabolizma ćelija i smanjenog energetskog nivoa ili nivoa cirkulacije, sapadaju u unutrašnje faktore. U spoljne se ubrajaju faktori sredine, aero zagađenje i intezitet sunčevog zračenja i stil života (ishrana, pušenje, stres i neadekvatna nega).

Zaključak je jasan. Adekvatna nega je ipak presudna.

stranje koze eucerin nega

EUCERIN vodič kroz antiage negu

Počnite sa…
Eucerin®Q10 ACTIVE

Eucerin®Q10 ACTIVE linija za osetljivu kožu ojačava kožu protiv prevremenog starenja i štete koju prouzrokuju slobodni radikali. Bogata koenzimom Q10, ova linija nadoknađuje energetski nivo ćelija radi poboljšane regeneracije. Antioksidansi vitamini C, E i H (biotin) hrane kožu i smanjuju upale, tako da je koža bolje zaštićena od napada slobodnih radikala. Redovnom upotrebom preparata iz ove linije koža deluje nežnija i čvršća, dok se bore smanjuju. Za maksimalnu podnošljivost na osetljivoj koži, Eucerin®Q10 ACTIVE linija ne sadrži veštačke boje i mirise.

eucerin-Q10-active-linija

Oko 30 pređite na…
Eucerin®HYALURON-FILLER

U svojoj HYALURON-FILLER liniji , Eucerin® koristi izuzetno efikasnu kombinaciju, hijaluronske kiseline dugog i kratkog lanca. Hijaluronska kiselina dugog lanca prodire u gornje epidermalne slojeve i obezbeđuje potrebnu vlažnost kako bi se povratio volumen i ublažile površinske bore, dok hijaluronska kiselina kratkog lanca prodire u dublje epidermalne slojeve i deluje baš tamo gde se bore stvaraju. Bioaktivni saponin, koji preparati iz Eucerin®HYALURON-FILLER linije sadrže, dodatno stimuliše stvaranje hijaluronske kiseline u koži.

eucerin-hyaluron-filler

[adsense_inserter id=”12825″]

Oko 40 obavezno probajte…
Eucerin® Volume-Filler

Klinički testirana Eucerin® Volume-Filler linija sadrži preparate za negu svih tipova kože, a osmišljena je da cilja posebne slojeve kože gde se dešava gubitak volumena. Eucerin® Volume-Filler dnevne kreme sadrže tri aktivna sastojka: magnolol, oligopeptide i hijaluronsu kiselinu, koji deluju na sve uzročnike gubitka volumena i bore. Prirodno dobijeni magnolol povećava veličinu i broj ćelija koje koži daju volumen, dok oligopeptidi podstiču obnavljanje kolagena. Hijaluronska kiselina poboljšava zadržavanja vlažnosti za popunjenu površinu kože i ublažene bore. Eucerin® Volume-Filler Noćna krema za sve tipove kože sadrži tri aktivna sastojka koje sadrže i dnevne kreme iz ove linije, kao i dodatno dekspantenol koji pospešuje regeneraciju kože tokom noći.

eucerin-volume-filler

U 50-toj vaš izbor je…
Eucerin® DermoDENSIFYER

Eucerin® DermoDENSIFYER linija posebno je formulisana za delovanje na efekte opadanja hormonalne aktivnosti koji dovode do starenja kože. Kombinovanjem visoko koncentrovanog arktina, da bi se stimulisao oporavak istanjene, slabe kože i peptide, familije štitonoša da bi se ubrzala regeneracija ćelija, koža dobija novootkrivenu elastičnost i gustinu. Eucerin® DermoDENSIFYER linija unapređuje gustinu i mikrocirkulaciju kože kako bi se, redovnom kombinovanom upotrebom, dobilo sveukupno poboljšanje, a sadrži Eucerin® Dermo DENSIFYER kreme za dan i noć i kremu za područje oko očiju.

eucerin-dermoDENSIFYER-linija

*******************

Pratite svoj omiljeni ženski portal i na društvenim mrežama:

YouTube, Facebook, Instagram, Twitter.

*******************

error: Content is protected !!