5 makeup grešaka zbog kojih ćete izgledati starije

By  |  1 Comment

Cilj upotrebe makeup-a, složićete se, je to da vas učini lepšim i da prikrije sve eventualne nedostatke na vašem licu. Upravo zato, izuzetno je važno da na pravi način i u pravoj meri umete da koristite makeup. Ukoliko ste nedovoljno vešti prilikom korišćenja makeup-a, veoma lako se može dogoditi da nenamerno napravite greške, koje će uzrokovati to da izgledate i do nekoliko godina starije.

Zbog kojih makeup greški možete izgledati starije

1. Pogrešan izbor korektora i tečnog pudera:

Ukoliko izaberete korektor sa previše gustom teksturom, koji je pritom po nijansi nekompatibilan sa nijansom vaše kože, takav korektor, umesto da prikrije on će naglasiti mane na vašoj koži. Konkretno, ovakav korektor, uvući će se u vaše pore i učiniće da vam koža izgleda suviše suvo i iscrpljeno. Pritom i najsitnije bore ili proširene pore koje imate na licu, izgledaće kao velike i duboko usađene.

Na isti način, vaša koža će reagovati i na pogrešno odabran tečni puder. Puder koji je primetno tamniji od nijanse vaše kože i koji je previše gust, takođe će najsitnije bore ili proširene pore na vašem licu učiniti jako primetnim. Pritom, koža će vam uz ovakav puder izgledati suvo i ispošćeno, što zapravo znači da će izgledati staro.

puder i korektor za lice

foto: trendymods.com

2. Pogrešno naneto rumenilo:

Ukoliko pravilno nanesete rumenilo na lice, to će vašoj koži dati probuđen, baršunast i svež izgled. Zato, prilikom izbora rumenila, trudite se da birate što prirodnije nijanse. Pritom, rumenilo nikada nemojte nanositi ispod linije jagodične kosti. Ukoliko to uradite, tonus mišića će vam izgledati opušteno i spušteno, što je složićete se osobina starog lica.

Pogledajte i: Konturisanje i senčenje lica

3. Šminkanje donjih ivica očiju:

Ukoliko nanesete previše olovke za oči ili maskare, na donje ivice očiju, to vaše oči može učiniti vizuelno sitnijim i umornim. Sa takvim izgledom očiju, izgledaćete umornije i starije nego što to realno jeste, a sitne bore oko donjih ivica očiju postaće uočljive i naglašene.

4. Previše tamne nijanse karmina:

Karakteristika previše tamnih nijansi karmina je da usta čine vizuelno tanjim. Tanka usta, nikako neće istaći vaš mladalački izgled. Zato, trudite se da uvek birate svetlije i sjajnije nijanse karmina, koje će vaše usne učiniti jedrijim i vizuelno bujnijim i lepšim.

tamni karmini samnjuju usne

 5. Previše intezivan makeup:

Jedno od glavnih makeup pravila, jeste da mlada koža i mlado lice ne trpi previše makeup-a. Takav makeup, učiniće da izgledate napadno i grubo i pritom bar nekoliko godina vizuelno starije. Kako bi ste izbegli takav efekat, uvek se opredelite da li ćete istaći oči ili usne. U oba slučaja, napravićete pravi pogodak. Pogrešićete ukoliko postupite suprotno i ukoliko previše intezivno našminkate i oči i usne.

Pogledajte i: Efektna večernja šminka

Uz sve savete koje smo vam dali, dodali bi smo još jedan jako važan. Dakle, kako bi ste sprečili da vam lice izgleda starije, uvek pre nanošenja makeup-a se temeljno umijte i hidrirajte kožu. Hidrirana koža, izgleda mnogo zdravije i mlađe nego što je to slučaj sa suvom i ispošćenom kožom. Uz to, hidrirana koža mnogo lakše i bolje prihvata i podnosi makeup, nego suva i ispošćena koža.

1 Comment

  1. Ana NI

    08.05.2015. at 06:57

    Tačno je da previše šminke nas čini da izgledamo staro i umorno. Treba da koristimo lagani puder i svetlije boje i odmah delujemo svežije u lice. Volim rumenilo jer me ono čini nekako da izgledam svežije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!