6 mitova o olovkama za oči u koje možda i dalje verujete

Olovka za oči je obavezan deo naše make-up rutine, a ujedno i jedan od prvih koraka koje smo savladale kada je reč o šminkanju. Iako mislite da znate sve o olovkama za oči (jer tu nema puno filozofije), ipak postoje neki mitovi koji se provlače i prenose sa drugarice na drugaricu, sa mame na ćerku itd. Zato u nastavku razbijamo 6 mitova vezanih za korišćenje olovke za oči.

Ovo su mitovi u koje ne treba da verujete

Mit #1: Vodootpornoj olovci ne treba prajmer

Kada koristite vodootpornu olovku za oči, koja je ujedno otporna i na mrljanje, lako je pomisliti da vam je prajmer nepotreban, zbog njegove dugotrajnosti. Ali, čak i kada koristite dugotrajnu lovku, važnno je da pripremite oči kako biste dobili maksimum od vaše olovke. Ovo ćete postići namenskim prajmerom za senke, koji produžava trajnost svih make-up proizvoda.

Mit #2: Dame u zrelim godinama treba da preskoče olovku

Jedan od čestih mitova koji se provlači jeste taj, da što ste stariji, treba da se uzdržite od korišćenja olovke za oči, jer ona navodno smanjuje njihovu veličinu, vizualno, ili naglašava fine linije i bore koje imate oko očiju. Ovaj mit je potpuno netačan, jer ukoliko dobro pripremite kožu i odaberete kvalitetnu olovku, nećete imati problema. Zato koristite hranljivi antirid i pustite ga 10 minuta da se upije. Potom, nanesite omiljenu olovku za oči, i razmažite je na ivicama. I dalje ćete dobiti definisanu liniju, ali meki i zadimljeni izgled neće privući pažnju na bore. Što se tiče boja, crna nije najbolja opcija, već tamno smeđa ili siva.

Mit #3: Olovka se najbolje nanosi sa jednim okom zatvorenim

Iako je ovo česta praksa mnogih žena, zapravo, na ovaj način ne možete pracizno videti pregib kapka, a linija trepavica se “pogužva”, pošto kapak držite zatvorenim. Umesto toga, gledajte pravo u ogledalo, kako biste najbolje osmotrili liniju trepavica. Ovo je posebno važno ako imate spušte kapke. Ovako ćete strateški postaviti olovku, i izbeći da ona vizualno nestane, čim otvorite oči.

Mit #4: Olovke se najbolje čuvaju u zamrzivaču

Verovatno ste čule da držanje olovke u zamrzivaču produžava njihov vek i olakšava nanošenje. Ali ovo nije istina – najbolje je da se čuvaju na sobnoj temperaturi, kako biste izbegli promene u formuli. Ako primetite da se olovka topi tokom leta, uvek je možete staviti na par minuta u zamrzivač, ali ne na duže.

Mit #5: Crna olovka je najbolja za vodenu liniju

Popularno je mišljenje je da crna olovka za oči najbolja za vodenu liniju, jer definiše oko i dodaje dramu vašem make-up look-u, ali ovo ipak nije najbolji izbor, ako želit svež i budan izgled. Kako biste oči učinile većim, na vodenu liniju nanesite olovku u bež, beloj ili bronze boji.

Povezano: 7 razloga zašto vam je potrebna bež olovka za oči

Mit #6: Olovke za oči nemaju rok trajanja

Za razliku od pudera ili karmina, olovka za oči ne pokazuje fizičke promene, tako da nećete primetiti kada je vreme da je zamenite. Ipak, to ne znači da olovci ne ističe rok. Tečni ajlajneri su bezbedni za korišćenje 3 meseca od otvaranja, olovke i gel ajlajneri – do godinu dana. Ako primetite promene u mirisu ili formuli olovke ili ajlajnera, slobodno ga bacite i nabavite novi.

error: Content is protected !!