7 razloga zašto vam je potrebna bež olovka za oči!

bež olovka za oči

Svaka od nas u kolekciji ima sigurno pregšrt olovaka za oči u najčešćim bojama koje se koriste za iscrtavanje ruba oka: crnu, teget, smeđu, zelenu… Ali, jedan make-up proizvod koji sigurno nemate, a niste ni svesne koliko vam je potreban, jeste bež olovka za oči! Znamo, ova nijansa olovke vam se čini kao najdosadniji make-up proizvod ikada, ali verujte nam na reč! Bež olovka za oči ima pregršt upotreba, a čak može zameniti i neke proizvode za šminkanje. U nastavku saznajte sve o njoj!

Kako sve možete upotrebiti bež olovku za oči?

#1: Osvetlite oči kada ste umorni

Isto kao što stavljamo hajlajter na jagodične kosti da kreiramo svetliji izgled, isto to možete učiniti i sa bež olovkom za oči. Obrubite donju vodenu liniju bež olovkom kako biste instant dobili otvoren, odmoran pogled, koji je kristalno čist. Samo budite pažljivi kod iscrtavanja vodene linije, pošto je ovo delikatna regija.

bež olovka za oči

#2: Učinite oči krupnijim

Bež olovka takođe ima moć da vaše oči učini vizuelno većim (dok crna olovka vizuelno smanjuje oči). Kako biste dobili efekat krupnijih očiju, samo nanesite bež olovku u unutrašnje uglova oba oka. Za besprekoran finiš, izblendajte olovku uz pomoć štapića za uši.

#3: Istaknite oči

Ako vaš pogled deluje potonulo, ili vam kapci nisu dovoljno istaknuti, koliko biste želeli, zgrabite bež olovku za oči. Jednostavno nanesite olovku na sredinu kapka, kako biste mu dali dimenziju i dubinu. Pošto je sredina kapka sada svetlija od uglova, ovo daje iluziju okruglih očiju.

Povezano: Postignite lifting očiju samo uz pomoć šminke

#4: Oblikujte obrve

Dobro oblikovane obrve su više u trendu nego ikada. Jedan način da ovo postignete jeste da koristite nude olovku za oči. Jednostavno, bež olovkom iscrtajte ispod i iznad obrve, kako biste je skupturirali u idealan oblik. Crtajte liniju duž luka obrve (iznad i ispod), i potom izblendajte trag prstima ili štapićem za uči, da se rešite oštrih linija.

#5: Hajlajtujte lice

Do sada ste verovatno savladale sve tehnike konturisanja i hajlajtovanja lica. Dakle, bronzer ili kontur puder nanesite u obliku broja 3, u smeru od čela, preko jagodica, pa do vilične kositi. Umesto hajlajtera nanesite mekanu bež olovku, koju možete lako izblendati (važno je da bude kremasta). Ovo je super trik kada ne želite sjaj i šljokice ujutru na poslu, i kada ne možete poneti kompakt-hajlajter sa sobom u tašnici.

#6: Fejkujte punije usne

Najbolji način da postignete efekat punih usana jeste da hajlajtujete Kupidonov luk, koji predstavlja malo uzvišenje iznad gornje usne. Na sreću, ako ste bez hajlajtera, ovaj efekat možete postići i bež olovkom. Iscrtajte Kupidonov luk bež olovkom i potom izblendajte ovo prstima.

#7: Sakrijte nesavršenosti

Ako nemate kolor-korekting korektor pri ruci – nema problema! Sve što vam je potrebno je opet samo bež olovka za oči. Ako imate nezgodnu flekicu ili bubuljicu koju želite da sakrijete – istačkajte je nude olovkom i potom prstom izblendajte, kako biste sakrili nesavršenost.

Pročitajte još i: 8 trikova sa olovkom za oči koje sigurno niste znale!

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!