8 trikova sa olovkom za oči koje sigurno niste znale

olovka za oči

Olovke za oči su jeftinije i lakše za koriščenje od tečnog ajlajnera, ali nažalost, nisu toliko dugotrajne. Ipak, uz par jednostavnih trikova, i vi možete naučiti kako da nanesete olovku za oči poput profesionalaca, i istaknete svoje oči!

Trikovi sa olovkama za oči

#1: Počnite sa par crtica

Ako se mučite da povučete ravnu liniju – otkrivamo vam trik! Zategnite kožu u spoljašenjm uglu oka. Polako iscrtajte niz crtica olovkom, počev od unutrašnjeg ugla oka, prea spolja. Na pola puta, nagnite olovku pod uglom, tako da crtate bočnom stranom “mine”. Ovo će kreirati deblju liniju. Povežite tačkice, odnosno u ovom slučaju – kratke linije.

#2: Iscrajte i razmrljajte donju liniju trepavica

Ovo je jednostavn trik za “casual” “nisam se trudila” make-up izgled – razmrljavanje olovke za oči. Iscrtajte olovkom donju liniiju trepavica. Pažljivo razmažite linju uz pomoć sunđerčića ili vrha prsta. Ako želite više definicije, preko olovke iscrajte tanku liniju tečnim ajlajnerom.

olovka za oči

#3: Uokvirite vodenu liniju oka

Iscrtavanje vodene linije oka može biti super sexy, posebno za noćni izlazak. Ovaj tehnika se stručno naziva “tightlining”, i evo trika kako da to uradite:

  • Koristite vodootpornu olovku i dobro je naoštrite. Ovo će vam dati kontrolu, ali i uklonite bacile koji su na vrhu olovke.
  • Nežno povucite gornji kapak na gore i iscrtajte vodenu liniju oka od unutra ka spolja.
  • To isto učinite i sa donjom vodenom linijom.

#4: Popravite greške štapićem za uši

Čak i profesionalci greše, stoga počistite sve što ste pogrešili uz pomoć štapića za uši. Umočite štapić u malo kreme i istčkajte preko krive linije, kako biste je lakše obrisali. Štapićem za uši možete i razmrljati liniju, kako biste dobili smokey eye efekat.

Povezano: Različiti načini korišćenja bele olovke za oči

#5: Setujte liniju senkom

Jedan od najvećih problema sa olovkama za oči jeste taj što kada ih nanesete ujutru, šminka izgleda savršeno, ali se do kraja dana ona otopi i razmrlja. Ovo možete sprečiti tako što ćete setovati liniju uz pomoć senke. Jednostavno umočite malu, uglastu četkicu u tamnu senku i prođite sa njom duž linije trepavica.

#6: Zagrejte suvu olovku

Nema ništa gore nego kada vučete suvu, staru olovku za oči duž nežne kože kapka. Ovo može uzrokovati nepravilnu i “chunky” liniju na kapku. Najbolji trik da ovo izbegnete je da zagrejete olovku. Ovo možete učiniti tako što ćete vrh olovke trljati o dlan, ili ubaciti vrh olovke na sekund u plamen upaljača (samo morate sačekati par sekundi da se vrh ohladi pre šminkanja).

olovka za oči

#7: Probajte braon olovku za oči

Iako smo svi navikli na crne olovke za oči, ona nekada može izgledati grubo na svetloj koži. Ukoliko tragate sa prirodnijim izgledom (posebno za jutarnju šminku), koristite braon olovku za suptilniji, no-make-up make-up izgled. Ako imate tamnu kosu probajte ovaj trik – na gornju liniju trepavica nanesite crnu olovku, a na donju braon.

#8: Ne plašite se boja

Isprobajte olovke u raznim bojama, koje mogu čak i zameniti senku za oči. Ljubičaste i bordo olovke čine da zelene oči zasijaju, teget plave i ljubičaste naglašavaju plave oči, zelene i zlatne osvetljavaju smeđe oči, a sive i bronzane ističu zemljane tonove u očima boje lešnika.

Pročitajte još i: Kako da srce olovke za oči ili usne ne puca?

error: Content is protected !!