6 neočekivanih tačaka na licu na koje možete naneti rumenilo

rumenilo

U lepoti nema pravila – ok, možda postoji nekoliko. Ali ona se definitivno ne odnose na rumenilo! Bez obzira na formulu (kremasta, praškasta, tečna), ovo je višenamenski proizvod koji će obojiti vaše jagodice, ali i više od toga. Savetujemo vas da razmišljate van kutije (za rumenilo), i u nastavku teksta saznate gde sve možete naneti rumenilo, mimo obraza. U nastavku pročitajte više o ovoj temi.

Rumenilo na 6 novih načina:

#1: Nanesite ga kao senku

Bilo da se šminkate usput ili želite da probate monohromatski look, iskoristite rumenilo kao senku za oči, i prigrlite prirodni look. Baš kao i senke, i rumenilo dolazi u više nijansi, tako da možete isprobate tople pink i narandžaste boje na svetlom tenu, i hladne šljivaste i crvene boje na tamnom tenu.

rumenilo

#2: Napravite lip tint

Da li ste znale da rumenilo možete naneti i na usne? Tečno ili kremasto rumenilo možete samo utapkati na usne, ali sa praškastim biće vam potrebno malo više “posla”. Najpre, nanesite sloj prozirnog balzama za usne, kako biste dodali vlagu usnama. Potom, lagano utisnite rumenilo na usne, koristeći prste, i potom za dodatni sjaj, završite sve sjajem.

#3: Nanesite rumenilo na dekolte

Sigurno ste viđali na društvenim mrežama tutorijale za hajlajtovanje dekoltea, koje daje dimenziju i definiciju ovoj regiji. Šminka takođe može prekriti i eventualne diskoloracije ispod linije vrata. Konturisanje zahteva dosta posla, zato možete preskočiti bronzer i hajlajter i u par poteza naneti rumenilo tamo gde se nalazi ključna kost i kružnim pokretima iznad grudi.

#4: Naglasite nos

Lagano nanošenje rumeila na vrh nosa se preporučuje u svetu šminkera, jer možete dobiti osveženi look, koji izgleda kao da ste se tek probudili ili kao da ste zaspali na suncu par sati. Umesto klasičnog roze rumenila, isprobajte on u bronzano-roze boji, koje ćete ublendati sa prirodnim tonom kože.

rumenilo

#5: Uradite kolor-korekciju ispod očiju

Konsileri u bojama su omiljeno oružje svake dame koja želi da prekrijte tamne podočnjake, tamne kolutove ili neujednačen ton kože. Crveno rumenilo naneto na podočnjake, pre tečnog korektora će neutralisati tamne kolutove.

#6: Konturišite jagodice

Isprobajte novi trend rumenila, i konturišite jagodice uz “blush draping” tehniku, koja korsiti kremasto ili praškasto rumenilo, za ovaj efekat. Nanesite rumenilo uz jagodične kosti i slepoočnice, uglastom četkicom. Ovom tehnikom ćete dobiti više definicije i topliji, rumen izgled.

Povezano: Praškasto, kremasto ili tečno rumenilo – koje da odaberete za vaše obraze?

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!