Recite zbogom suvim i ispucalim laktovima uz ovih 5 saveta

Verovatno pomno negujete kožu lica i tela, ali postoji oni zapostavljeni delovi tela kojih se retko setimo da negujemo. Laktovi su jedni od njih – konstatno ih spuštate na površine, trljate o odeću, što uzrokuje trenje. Kao rezultat, ova koža postaje zadebljana i grublja, nego ostali delovi vašeg tela. Ako se ova koža peruta ili počne pucati, zaista možete imati estetski problem. Zato vam u nastavku donosimo 5 načina kako da se pobrinete za kožu laktova.

Kako da se rešite suve kože laktova?

#1: Ispilingujte laktove pilingom za telo

Prvi korak u rešavanju ljuspaste kože laktova jeste da uklonite odumrle ćelije kože oko njih. Izbegnite grube eksfolijante, poput čestica kamena, već birajte hemijske pilinge koji sadrže AHA kiseline. One uklanjaju i stanjuju površinske slojeve kože. Možete iskorsitit i kvalitetan slani piling za telo.

Nakpre dobro nakvasite kožu laktova toplom vodom. Ugrabite piling i nežno istrljajte kožu, kružnim pokretima. Posle 30 sekundi isperite piling. Kada ste završili sa tuširanjem, kožu laktova dobro hidrirajte kako biste sprečili njeno isušivanje.

#2: Koristite kreme koje će zaključati vlagu unutar kože

Znamo da su hidratantne kreme imperativ za suvu kožu, ali umesto klasičnog losiona za telo, potražite masnije kreme, koje će zaključati vlagu unutar kože. Pošto koža laktova ne proizvodi prirodne masnoće, biće vam potreban hidratator koji je veoma bogat. Potražite kreme koje sadrže shea puter, lanolin, ulje jojobe. Vazelin nanet preko ove kreme, će dodatno zaključati sve hidrirajuće sastojke unutar.

#3: Zaštitite laktove od dnevnog trenja

Ako ste konstantno za stolom, verovatno često naslanjate ruke. Ova tvrda površina čini da koža laktova ogrubi. Podmestite nešto mekano na sto, kako biste umanjili efekte ovog trenja, posebno ako naslanjate golu kožu laktova. Podmestite mekani peškir ili kancelarijski jastuk kako biste odmarali ruke na njemu. Dugi rukavi će takođe poslužiti kao barijera.

#4: Izbegavajte odeću i proizvode koji iritiraju kožu

Kada se bavite suvim ispucalim laktovima, odeća je često jedan od prvih krivaca. Sintetički materijali, poput poliestera, rajona, akrila i najlona ne dozvoljavaju koži da diše i tako zarobljavaju znoj, koji potom uzrokuje osipe i svrab. Vuna je takođe nepoželjena, jer zarobljava toplotu i iritira kožu. Držite se laganih materijala, kroz koje koža diše, poput pamuka, lana, viskoze. Ako vas koža na laktovima svrbi, krivac je možda i deterdžent za pranje veša. Zato birajte one hipoalergene.

#5: Negujte kožu iznutra

O no smo što jedemo, zato se setite uvek da popijete 8-10 čaša vode na dan. Hrana bogata vitaminima A, C, D, E i cinkom su takođe odlični načini da se borite sa suvom kožom. Zato u ishranu ubacite slatki krompir, papriku, avokado, mahnuarke, tunu, goveđu džigericu. Zeleni čaj povećava nivo kolagena u koži, a kurkuma pomaže kod zapaljenskih procesa u telu. Ovo su sve načini da pomognete zdravlju vaše kože izntura.

Pročitajte još i: Tamna pigmentacija kolena i laktova – saveti kako da je se rešite

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!